Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε πτώση το πετρέλαιο, καθώς υποχωρούν οι εντάσεις στο Ιράν

tags :
Reuters: Σε πτώση το πετρέλαιο, καθώς υποχωρούν οι εντάσεις στο Ιράν
Ο Trump, δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πρόοδο, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δήλωσε πως το Ιράν είπε ότι είναι διατεθειμένο να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα πυραύλων του.
Οι τιμές του πετρελαίου, σήμερα Τρίτη 16/7/2019, σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 3%, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Trump, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος με το Ιράν, σηματοδοτώντας ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να κατευνστούν.
Τα συμβόλαια Brent υποχώρησαν κατά 2,13 δολ. Το βαρέλι, ή 3,2%, για να εγκατασταθούν στα 64,35 δολάρια.
Το διεθνές δείκτη αναφοράς κατέγραψε υψηλό στα 67,09 δολάρια, νωρίτερα μέσα στη μέρα.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο ενδιάμεσο αργό του Δυτικού Τέξας διαμορφώθηκαν στα 57,62 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 1,96 δολάρια ή 3,3%.
Το σημείο αναφοράς των ΗΠΑ κατέγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 60,06 δολάρια.
Ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων στο Mizuho της Νέας Υόρκης είπε ότι οι ίδιες τάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν που οδήγησαν σε υψηλότερες τιμές νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδριάσης, είναι αυτές που έβαλαν φρένο στην αγορά μετά τα σχόλια του Trump.
Σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος Trump ανέφερε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στο Ιράν και ότι δεν επιθυμεί αλλαγή καθεστώτος στη χώρα.
Ο Trump, δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πρόοδο, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo δήλωσε πως το Ιράν είπε ότι είναι διατεθειμένο να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα πυραύλων του.
Σύμφωνα με το Reuters, η αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας πιέζει επίσης τις τιμές χαμηλότερα, αφού τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι η ανάπτυξη στη χώρα είχε επιβραδυνθεί κατά 6,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ο ασθενέστερος ρυθμός σε τουλάχιστον 27 χρόνια.
Επιπλέον, οι πετρελαϊκές εταιρείες των Η.Π.Α. τη Δευτέρα άρχισαν να επαναφέρει ένα μέρος από το σχεδόν 74% της παραγωγής που παρέμενε στις πλατφόρμες του Κόλπου του Μεξικού λόγω του τυφώνα Barry.
Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις περισσότερες από 280 πλατφόρμες παραγωγής που είχαν εκκενωθεί, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να συνεχιστεί η πλήρης παραγωγή.
Η καταιγίδα πιθανόν να οδηγήσει σε αισθητή μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αναλυτές της Commerzbank.
Τα στοιχεία για τα αποθέματα θα δημοσιευθούν από το American Petroleum Institute την Τρίτη 16/7/2019 το βράδυ, και από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη 17/7/2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης