Εκπνέει σήμερα Τετάρτη 17/7 η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Εκπνέει σήμερα Τετάρτη 17/7 η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων
Το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει παράταση δύο ημερών
Εκπνέει σήμερα Τετάρτη 17/7 η προθεσμία τελικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων ύστερα και από τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
Συνεπώς, από σήμερα κλειδώνει οριστικά η εφαρμογή προκειμένου να ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.
Πλέον, οι υποψήφιοι θα έχουν  πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση διεύθυνση  του υπουργείου μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Αντιστοίχως, οι υποψήφιοι μπορούν να τυπώσουν την οριστικοποιημένη μορφή ή να την αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.
Δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση και όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Όσον αφορά την πορεία των βάσεων, εκτιμάται ότι στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, θα υπάρξουν ελαφρές αυξομειώσεις, στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται πτώση λόγω των δύσκολων θεμάτων σε Χημεία και Φυσική, στο τρίτο πεδίο αναμένεται μικρή πτώση ενώ στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει σταθερότητα και μικρές αυξομειώσεις.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS