Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιητικά πυρά Β. Κορέας για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Ν. Κορέας

Προειδοποιητικά πυρά Β. Κορέας για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Ν. Κορέας
Απειλεί να αναθεωρήσει τη στάση της για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων
Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα ενόψει των κοινών στρατιωτικών τους ασκήσεων απέστειλε η Β. Κορέα, κάνοντας λόγο για συνέπειες ως προς την προσδοκώμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον.
Μάλιστα η Β. Κορέα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και βαλλιστικών όπλων.
Σημειώνεται πως ΗΠΑ και Ν. Κορέα διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εδώ και δεκαετίες.
Ωστόσο, η κλίμακά τους είχε μειωθεί προκειμένου να διευκολυνθεί ο διάλογος με τη Β. Κορέα ιδιαίτερα ύστερα από την πρώτη, ιστορική συνάντηση κορυφής των Trump – Kim Jong un στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο του 2018.
«Εάν τα στρατιωτικά γυμνάσια γίνουν πράγματι, οι τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ θα επηρεαστούν», διεμήνυσε εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τα στρατιωτικά γυμνάσια που προβλέπεται να γίνουν τον Αύγουστο θα αποτελέσουν «σαφή παραβίαση» της κοινής διακήρυξης που είχαν υπογράψει οι δύο ηγέτες.
«Καθώς οι ΗΠΑ αποποιούνται μονομερώς τις δεσμεύσεις τους, και η Βόρεια Κορέα δεν έχει πλέον λόγους να τηρεί τις δικές της» υποστήριξε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ξαναρχίσουν οι δοκιμές όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης