Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω πτώσης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,37% και τα 64,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω πτώσης στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,37% και τα 64,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,71 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (17/7) το πετρέλαιο, μετά τις σημαντικές απώλειες της περασμένης συνεδρίασης, καθώς τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,16% στα 57,71 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου 2019, στα 460 εκατ. βαρέλια συνολικά, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθούν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του API αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Όσον αφορά τις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, ανέφερε χθες (16/7) ότι «για πρώτη φορά οι Ιρανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν το πυρηνικό τους πρόγραμμα», ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump, δήλωσε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος με την Τεχεράνη και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί πόλεμο ή αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.
Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης Ουάσιγκτον και Πεκίνου, οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών επέστρεψαν, με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για την επίτευξη μίας συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης