Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο -0,31% και τις 21.469,18 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο -0,31% και τις 21.469,18 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του -0,08% στις 28.597,50 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι αγορές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,31% στις 21.469,18 μονάδες, καθώς οι μετοχές των SoftBank και Fast Retailing έκλεισαν στο -2,35% και -0,63% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στις 3.360,12 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,91% στις 2.072,92 μονάδες, καθώς η μετοχή της Samsung υποχώρησε κατά -1,71%, ενώ πτώση σημείωσε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,53% και τις 10.828,48 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του -0,08% στις 28.597,50 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Geely Automobile ενισχύεται κατά +2,70%, ενώ αντίθετα στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδος της τάξεως του +0,49% στις 6.673,30 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,20% και τις 2.931,69 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,18% στις 9.300,02 μονάδες.
Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης Ουάσιγκτον και Πεκίνου, οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών επέστρεψαν, με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για την επίτευξη μίας συμφωνίας.
«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα όσον αφορά τους δασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, προσθέτοντας ότι «έχουμε αλλά 325 δισ. δολάρια στα οποία μπορούμε να επιβάλλουμε δασμούς εάν θέλουμε».
«Οι νέες δηλώσεις του προέδρου Trump για περισσότερους δασμούς σε κινεζικά αγαθά προετοίμασε τους επενδυτές για περιορισμένη κινητικότητα στις ασιατικές αγορές σήμερα, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα στις ΗΠΑ», σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι οικονομολόγοι της ING, Nicholas Mapa και Prakash Sakpal.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες, προκειμένου να δουν εάν η τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια προκειμένου να προστατέψει την αμερικανική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις σημαντικές απώλειες της περασμένης συνεδρίασης, καθώς τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,16% στα 57,71 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου 2019, στα 460 εκατ. βαρέλια συνολικά, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθούν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του API αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Όσον αφορά τις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, ανέφερε χθες (16/7) ότι «για πρώτη φορά οι Ιρανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν το πυρηνικό τους πρόγραμμα», ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump, δήλωσε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος με την Τεχεράνη και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί πόλεμο ή αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης