Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): «Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων»

tags :
Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): «Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων»
"Ενθαρρύνουμε τον νέο ρόλο της Ελλάδας στις αεροπορικές περιπολίες του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Μακεδονία", ανέφερε ο Pyatt
«Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων», ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, G. Pyatt, μιλώντας στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.
Πιστεύουμε ότι η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα - και ειδικά στην άμυνα και την ασφάλεια - θα ενισχύσει την ικανότητα της Ελλάδας να προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε.
Η Ελλάδα είναι μια αειφόρος περιοχή σε μια δύσκολη περιοχή.
Μοιράζεται βασικούς στρατηγικούς στόχους με τις ΗΠΑ σε ένα τόξο προκλήσεων 270 μοιρών, από τα Δυτικά Βαλκάνια έως τον Εύξεινο Πόντο.
Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προσβλέπει τώρα στη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομάδα του, προκειμένου να περάσουν οι άριστες διμερείς σχέσεις μας στο επόμενο επίπεδο.
Θα υπάρξει συνεργασία με τους ανώτερους ηγέτες στο Κογκρέσο μας - ένα από τα πολλά σημάδια των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας - προχωρώντας σε κορυφαία ταχύτητα μετά την πολιτική μετάβαση της Ελλάδας.
Αναφορικά με τα Σκόπια, ο Pyatt, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να ολοκληρώσουν την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO.
"Ενθαρρύνουμε τον νέο ρόλο της Ελλάδας στις αεροπορικές περιπολίες του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς να συνεχιστεί η παροχή αεροπορικής αστυνόμευσης στο Μαυροβούνιο", ανέφερε.
Επίσης, ανέφερε ότι η "Ελλάδα έχει επιμείνει σε τεράστιες προκλήσεις διατηρώντας παράλληλα τη Δημοκρατία της, απορρίπτοντας τον εξτρεμισμό και ανοίγοντας τώρα το δρόμο για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη.
Επίσης ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναγνώριση του προέδρου της Βενεζουέλας και σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν αυτή που το 2014, ως κυβέρνηση, έθεσε τις βάσεις για τον ΤΑΡ.
Επιπροσθέτως σημείωσε ότι η κατάσταση στην ενέργεια αλλά πολύ γρήγορα και η Ελλάδα δείχνει το δρόμο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα για να ξεκλειδώσει και άλλες επενδύσεις και σε άλλους τομείς.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα παίζει μεγάλο ρόλο στην περιοχή και ζούμε την καλύτερη συγκυρία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις» ενώ μίλησε και για σύμπτωση συμφερόντων.
Τέλος κάνοντας αναφορά στην Τουρκία είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας η καλή σχέση με την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης