Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαρδούβελης, Μπερίτση, Γούναρης και 2 ξένοι οι προτάσεις του ΤΧΣ για την Εθνική - Πως το Ταμείο ελέγχει τα 7 από τα 13 μέλη

Χαρδούβελης, Μπερίτση, Γούναρης και 2 ξένοι οι προτάσεις του ΤΧΣ για την Εθνική - Πως το Ταμείο ελέγχει τα 7 από τα 13 μέλη
Πρακτικά το ΤΧΣ ελέγχει πλήρως το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας
(upd5) Διοικητικό Συμβούλιο αμηχανίας και εντάσεων πραγματοποίται σήμερα 17 Ιουλίου το οποίο μάλιστα συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ απόρροια των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ Εθνικής τράπεζας και Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Εθνική θεωρεί ότι το ΤΧΣ έχει δικαίωμα να αυξήσει τα μέλη αλλά δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες π.χ. να συνεδριάσει η επιτροπή αξιολογήσεων.
Πάντως προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως ορισμένα προτεινόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής ανακυκλώνονται ενώ έχουν ελάχιστη τραπεζική εμπειρία.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης οικονομολόγος της Eurobank και πρώην υπουργός Οικονομικών, η Αικατερίνη Μπερίτση, πρώην εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank και ο Αβραάμ Γούναρης, στέλεχος του ΤΧΣ και δύο ξένοι, θα είναι τα πέντε στελέχη που προτείνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ που ελέγχει το 40,3% της Εθνικής έχει ζητήσει από τα 13 μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα 7 να προέρχονται από το Ταμείο.
Πρακτικά το Ταμείο ελέγχει πλήρως το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.
Το ΤΧΣ ελέγχει πλήρως την Εθνική τράπεζα και ταυτόχρονα στέλνει και ένα μήνυμα στην ΤτΕ.

Η γεωγραφία του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας

Με τρεις γυναίκες και πέντε ξένους (εκ των οποίων ξένων η μία είναι γυναίκα) θα συσταθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.
Η Χριστίνα Θεοφιλίδη και η Αικατερίνη Μπερίτση θα είναι οι δύο από τις τρεις  γυναίκες ενώ οι  δύο ξένοι (ένας άνδρας και μία γυναίκα) τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν αργότερα θα είναι οι νέες επιλογές του ΤΧΣ στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο με 13 μέλη θα μετέχουν οι Κώστας Μιχαηλίδης και Παύλος Μυλωνάς, πρόεδρος και CΕΟ αντιστοίχως, η Αικατερίνη Μπερίτση πιθανότατα αντιπρόεδρος, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο Αβραάμ Γούναρης, ο Δημήτρης Καποτόπουλος μέχρι να αποχωρήσει τους επόμενους μήνες, οι Claude PIret, Andrew McLntyre, John McCormik, o Περικλής Δρούγκας, η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, ενώ γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο Παναγιώτης Δασμάνογλου ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο ως εκτελεστικό μέλος.
Να σημειωθεί ότι έχουν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας η Eva Cederbalk, ο Χάρης Μάκκας και ο Ιωάννης Ζωγραφάκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης