Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Πολύ μεγαλύτερα τα οφέλη για όλους μόνο με συνεργασία με την Τουρκία

tags :
Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Πολύ μεγαλύτερα τα οφέλη για όλους μόνο με συνεργασία με την Τουρκία
Όραμα μας σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια όλα τα κράτη στην ανατολική Μεσόγειο να συνεργαζόμαστε για την ασφάλεια της περιοχής είπε ο Κύπριος ΥΠΕΞ
Την θέση πως μόνο με συνεργασία με την Τουρκία, τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα για όλους διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Χριστοδουλίδης, ο οποίος υποστήριξε πως «το όραμά μας σε 10-20-30 χρόνια είναι όλα τα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο να συνεργαζόμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία της περιοχής».
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στο συνέδριο του Economist ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι από το 2014 με πρωταγωνιστή και πρωτεργάτη τον ομόλογό του κ. Κασουλίδη συνεργάστηκαν με την Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν οι δύο χώρες τη θέση τους στην περιοχή και να αξιοποιήσουν την ενέργεια προς όφελος και των δύο χωρών και να διευρυνθεί η συνεργασία και σε άλλους τομείς.
«Εργαζόμαστε ώστε να έχουμε θετικά νέα και αποτελέσματα και να μοιραστούμε τους πόρους από την Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ.Χριστοδουλίδης, ο οποίος σχετικά με την Τουρκία, τόνισε ότι επειδή και οι δύο χώρες δεν μπορούν να αλλάξουν τη γεωγραφία τους η Κύπρος επιθυμεί και επιδιώκει την επίλυση του Κυπριακού και την καλή συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης