Προγράμματα δεξιότητας για τα Ναυπηγεία Σύρου θα εξετάσει ο ΟΑΕΔ

Προγράμματα δεξιότητας για τα Ναυπηγεία Σύρου θα εξετάσει ο ΟΑΕΔ
Ο Βρούτσης ανέφερε ότι η περίπτωση των ναυπηγείων Σύρου τον τελευταίο χρόνο αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αποδοτικής συνεργασίας εργαζομένων και επιχείρησης
Η δυνατότητα της συμβολής του ΟΑΕΔ μέσα από την δημιουργία προγραμμάτων για εκπαίδευση, εξειδίκευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του ναυπηγείου Σύρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Τρίτη με ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με το Εργοστασιακό Σωματείο της επιχείρησης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η αξιοθαύμαστη δυναμική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Νεώριο της Σύρου μετά από δεκαετίες αδράνειας και υποβάθμισης.
Παράλληλα, τέθηκαν θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων με την επιχείρηση, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και τις προοπτικές της επιχείρησης συνδυαστικά με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για τη σημαντική συμβολή των Ναυπηγείων στην ενδυνάμωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας μέσα από την προσέλκυση 97 πλοίων μέσα σε ένα χρόνο που ξαναζωντάνεψαν την παραγωγική δραστηριότητα των ναυπηγείων δημιουργώντας νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η περίπτωση των ναυπηγείων Σύρου τον τελευταίο χρόνο αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αποδοτικής συνεργασίας εργαζομένων και επιχείρησης με τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία θέσεων εργασίας με καλές αμοιβές και την αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργεί νέα δεδομένα στη Σύρο και την εθνική μας οικονομία.
Εξήρε την υπεύθυνη στάση του σωματείου και των εργαζομένων που, παρά τις πολύχρονες ταλαιπωρίες, «έβαλαν πλάτη» και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πρόσφατη επιτυχή πορεία των ναυπηγείων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν ένα σημαντικό στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας του νησιού και όλων των Κυκλάδων.
Ο Πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνης Χατζαντώνης, σημείωσε ότι το μείζον ζήτημα είναι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας, η οποία θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα των ναυπηγείων με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν τα οφειλόμενα από την προηγούμενη διοίκηση και τους τοπικούς προμηθευτές να εξοφλούνται πλήρως.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS