Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αρχές φθινοπώρου η καταβολή και τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας σε 57.522 δικαιούχους

tags :
Αρχές φθινοπώρου η καταβολή και τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας σε 57.522 δικαιούχους
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων χηρείας
Αρχές φθινοπώρου σχεδιάζει ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει τις αναπροσαρμοσμένες συντάξεις χηρείας και τα αναδρομικά που προκύπτουν σε 57.522 δικαιούχους, σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης του ασφαλιστικού φορέα προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Τόσο ο υπουργός, όσο και ο υφυπουργός κ.κ Βρούτσης και Μηταράκης, ζήτησαν  την επιτάχυνση των διαδικασιών και την οριστική επίλυση του ζητήματος, το οποίο εκκρεμεί από τις αρχές του έτους, ενώ χαρακτηριστικό της ασάφειας που επικρατούσε είναι το γεγονός ότι μόλις σήμερα Τετάρτη, έγινε γνωστός ο ακριβής αριθμός των δικαιούχων.
Μάλιστα στον ΕΦΚΑ προχωρούν στην προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου, σε κάθε δε περίπτωση πριν από την επόμενη σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό εντός της επόμενης εβδομάδας, ώστε οι συντάξεις χηρείας να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων χηρείας, για την πιο αδύναμη και ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα, ο νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε εντός του Μαΐου καταργεί το όριο ηλικίας των 55 ετών και ορίζει ότι οι συντάξεις λόγω θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου θα καταβάλλονται στους επιζώντες συζύγους ανεξάρτητα από την ηλικία τους ακόμη και μετά την παρέλευση της τριετίας.
Παράλληλα, αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης που δικαιούνται οι χήρες/χήροι από τη σύνταξη του θανόντος στο 70% από 50%.
Image
Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης