Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit έχει υποτιμηθεί - Νεκρή η συμφωνία της Theresa May

tags :
Barclay (Βρετανία): Ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit έχει υποτιμηθεί - Νεκρή η συμφωνία της Theresa May
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι ο κίνδυνος μίας εξόδου χωρίς συμφωνία είναι «μεγαλύτερος απ' ό,τι νομίζει ο κόσμος»
Στο γεγονός ότι ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει υποτιμηθεί από τον κόσμο αναφέρθηκε σήμερα (17/7) ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός Stephen Barclay, κατά τη διάρκεια ομιλίας τους ενώπιον της Επιτροπής Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Barclay δήλωσε ότι «ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει υποτιμηθεί», προσθέτοντας μάλιστα ότι το σενάριο ενός άτακτου Brexit «είναι πιο πιθανό απ΄ ό,τι νομίζει ο περισσότερος κόσμος».
Παράλληλα, ο ίδιος διαφώνησε με την άποψη του Boris Johnson ότι οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι «μία προς ένα εκατομμύριο», ενώ ανέφερε ότι στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναζητήσει άμεσα μία εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία εξαιτίας «του μεγέθους και της σημασίας» της χώρας.
«Θα υπάρξει ξεκάθαρα μία επιθυμία και από τις δύο πλευρές να δούμε που μπορεί να υπάρξει βελτίωση», τόνισε ο κ. Barclay, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «δε νομίζω ότι θα επιδιώξει κανείς να μείνει για πολύ καιρό στη βάση του ΠΟΕ».
«Ένα άτακτο Brexit α έχει αντίκτυπο σε ορισμένες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που θα έχει αλληλεπίδραση στις κυβερνήσεις συνασπισμού των χωρών αυτών», σχολίασε ο Βρετανός αξιωματούχος, ο οποίος χαρακτήρισε το μέγεθος και τη σημασία του Ηνωμένου Βασιλείου ως έναν λόγο για τον οποίο οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αλλάξουν τη στάση τους.
Ο Βρετανός υπουργός Brexit χακαρτήρισε επίσης ως «νεκρή» τη συμφωνία της Theresa May με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως δεν είναι πιθανό να εκγριθεί από το κοινοβούλιο αφού έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές.
Σημειώνεται ότι ο Boris Johnson, ο οποίος είναι ο πιθανότερος διάδοχος της Theresa May, τόνισε ότι η Βρετανία θα προετοιμαστεί κατάλληλα για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία μετά τις 31 Οκτωβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης