Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 22/7 το book building για το ομολογιακό 175 εκατ. ευρώ από την Attica Group

tags :
Στις 22/7 το book building για το ομολογιακό 175 εκατ. ευρώ από την Attica Group
Μεγάλο μέρος του ομολογιακού της Attica Group θα διατεθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού
Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group), σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του ομίλου.
Η έκδοση θα έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις, ενώ το ομόλογο θα είναι ύψους 175 εκατ. ευρώ.
Στόχος της διοίκησης της Attica είναι ένα επιτόκιο της τάξεως του 3%, προκειμένου να αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα των αγορών για τη χώρα.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, αμέσως μετά την έκδοση θα αποληρωθεί υφιστάμενο, εμπραγμάτως εξασφαλισμένο δανεισμό, υπολοίπου κεφαλαίου ύψους 33 εκατ. ευρώ.
Επίσης, θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ομίλου σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής ATTICA FERRIES NAE για την αποπληρωμή υφιστάμενου, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου δανεισμού, υπολοίπου κεφαλαίου ύψους 28,6 εκατ. και Ευρώ.
Ταυτόχρονα θα αποπληρωθούν υφιστάμενο, εμπραγμάτως εξασφαλισμένος δανεισμός υπολοίπου 17,5 εκατ. ευρώ και 20 εκατ. ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 125 εκατ., ήτοι ποσό ύψους 25,9 εκατ. θα διατεθεί για την αγορά και εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers), ήτοι συσκευών για τη μείωση των αέριων εκπομπών και ειδικά όξινων αερίων (SOx), σε επιλεγμένα πλοία θυγατρικών, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 αναλόγως της διαθεσιμότητας του κατασκευαστή.
Το υπόλοιπο ποσό, άνω των 125 εκατ. ευρώ, ήτοι μέχρι ποσού ύψους 50 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης θυγατρικών ή και της Εκδότριας ή και για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου δανεισμού θυγατρικών (η οποία θα πραγματοποιείται μέσω συμμετοχής της Εκδότριας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών) ή και της Εκδότριας, εντός 12 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του ΚΟΔ.

Αναλυτικά οι καταστάσεις του ομίλου
Image
Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης