Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Έρχεται «βουτιά» για S&P 500 - Σε αναντιστοιχία η Wall με την πραγματική οικονομία

tags :
Phoenix Capital: Έρχεται «βουτιά» για S&P 500 - Σε αναντιστοιχία η Wall με την πραγματική οικονομία
Phoenix Capital: Προ των πυλών «βουτιά» 350 μονάδων για το δείκτη S&P 500
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκονται οι αμερικανικοί δείκτες καθώς όπως αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβούλων Phoenix Capital, οι προσδοκίες για κάτι σημαντικό (μείωση επιτοκίων από τη Fed, εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο) που συντηρούν το ράλι στη Wall Street δε φαίνεται να μπορούν να υποστηρίξουν μια κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα.





Σύμφωνα με την  Phoenix Capital σε αυτά τα επίπεδα, είναι λίγοι οι πραγματικοί αγοραστές, ενώ η αγορά δεν έχει καταρεύσει λόγω πολλαπλών ενδοσυνεδριακών παρεμβάσεων.
Παράλληλα, με βάση την πορεία της πορεία της μετχοής Fed Ex της μεγαλύτερης ναυτιλικακής εταιρείας των ΗΠΑ, η οποια ανέκαθεν ήταν ένας καλός δείκτης για την μέτρηση της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας, υποδεικνύει ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να κινηθεί στα επίπεδα των 2.620 μονάδων (στις 18:44 ώρα Ελλάδος διαμορφώνόταν στις 2.995,12 μονάδες) , αν η Fed δεν προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων,  δεδομένου ότι η αγορά συχνά ακολουθεί την πορεία της συγκεκριμένης μετοχής.



Παρεμπιπτόντως, το διάγραμμα του χαλκού, έναις ακόμα σημαντικός δείκτης για το που κινείται η πραγματική οικονομία, δείχνει επίσης ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσαν να υποχωρήσει στα συγκεκριμένα επίπεδα.



Με απλά λόγια, ενώ η πλειοψηφία των επενδυτών επικεντρώνεται στις μετοχές που καταγράφουν νέα υψηλά επίπεδα, οι οικονομικοί δείκτες προειδοποιούν ότι υπάρχουν παγίδες στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης