Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζενμπεργκ: Με ευρωπαϊκή κατεύθυνση και θετικούς άξονες πολιτικής η νέα πρόεδρος της Κομισιόν

tags :
Βόζενμπεργκ: Με ευρωπαϊκή κατεύθυνση και θετικούς άξονες πολιτικής η νέα πρόεδρος της Κομισιόν
Η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen θα οδηγήσει στην επιτροπή είναι πράγματι σε θετική κατεύθυνση» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ
Η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen έχει μια εξαιρετική διαδρομή, έχει προσφέρει για τη χώρα της, τη Γερμανία, «είναι μια γυναίκα που καλύπτει όλους τους τομείς μιας γυναικείας δραστηριότητας και στην οικογένεια, είναι πολύτεκνη, είναι πολύγλωσση, είναι βαθιά μορφωμένη, έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση και η εισήγησή της ως προς τους άξονες πολιτικής που σκέφτεται να οδηγήσει στην επιτροπή είναι πράγματι σε θετική κατεύθυνση» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».
Η κ. Βόζνεμπεργκ σχολίασε ότι η νέα πρόεδρος της Κομισιόν «μίλησε για την ανάγκη ρύθμισης πλέον του σοβαρού μεταναστευτικού προβλήματος, της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων ούτως ώστε να ελεγχθεί η ανεξέλεγκτη και παράτυπη μετανάστευση και να γίνει η διαχείρισή της εντός των ευρωπαϊκών τειχών, μίλησε για την κλιματική αλλαγή, μίλησε για τα οικονομικά προγράμματα που θα μπορέσουν να εξισορροπήσουν τις ανισότητες βορρά - νότου».
Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ότι γενικά η ανάδειξη του φύλου στα ανώτατα αξιώματα στην Ευρώπη πλέον έχει κατακτηθεί, αν και όχι απολύτως, ενώ για την Ελλάδα εκτίμησε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση στη χώρα μας, αυτοδύναμη με συγκεκριμένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που όσο και αν βρει προσκόμματα στην αρχή η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιβληθεί».
Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξη ότι «ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής μπορεί και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υπογραφεί και έχουν δεσμεύσει τη χώρα να προχωρήσουν, αλλά και -από την άλλη πλευρά- να φιλελευθεροποιηθεί η οικονομία της χώρας, να μπορέσουν να υπάρξουν επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, μείωση των φόρων στο πρώτο εξάμηνο όπως έχει εξαγγελθεί, μείωση των δαπανών χωρίς απολύσεις».
«Αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα τους πείσει την επόμενη μέρα να καθίσουν στο τραπέζι να ξαναδούν τα πλεονάσματα που έχει δεσμεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση στη χώρα μας» πρόσθεσε.
Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, σχολίασε ότι «η ΝΔ και η Ελλάδα ευρύτερα είχε πάντοτε πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ» ενώ ανέφερε και ότι «από τις ΗΠΑ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η ρύθμιση των σχέσεων με την Τουρκία γιατί η Τουρκία δεν είναι αδιάφορη παρά το γεγονός ότι έχει κλονίσει τη σχέση της με τις ΗΠΑ». Ειδικά για τη γειτονική χώρα επισήμανε ότι παρά τα επώδυνα μέτρα που αποφάσισε η Ευρώπη, ο Erdogan θέλει να δείξει ότι δεν πτοείται και εκτίμησε ότι «περισσότερο βρυχάται, παρά απειλεί σοβαρά». Τόνισε πάντως ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι προσεκτική και υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης