Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι μάρτυρες στην υπόθεση της μοιραίας πτήσης MH17

tags :
Νέοι μάρτυρες στην υπόθεση της μοιραίας πτήσης MH17
Νέοι μάρτυρες στην υπόθεση της πτώσης του Boeing 777 το 2014
Ο πρόεδρος της Κοινής ερευνητικής ομάδας (JIT), Ουϊλμπεργκ Πάουλισεν, τον οποίο επικαλείται η ολλανδική εφημερίδα «NRC», δήλωσε σήμερα, ότι παρουσιάσθηκαν νέοι μάρτυρες στην υπόθεση της κατάρριψης του Boeing 777 των Malaysia Airlines (Μαλαισιανών Αερογραμμών) στις 17 Μαρτίου του 2014, στην ανατολική Ουκρανία, που προκάλεσε τον θάνατο των 298 επιβαινόντων, εκ των οποίων οι 196 ήταν Ολλανδοί.
Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση MH17, Άμστερνταμ –Κουάλα –Λουμπούρ.
«Στην επιτροπή μας παρουσιάσθηκαν νέοι μάρτυρες.
Νέα βήματα γίνονται στο πλαίσιο της έρευνας.
Αυτό είναι ελπιδοφόρο», δήλωσε ο Πάουλισεν κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με συγγενείς και οικείους των θυμάτων, στην πόλη Νιουβεγκέιν.
Η ρωσική εφημερίδα «Novaya Gazeta», επικαλούμενη δική της πηγή, γράφει σήμερα, ότι οι ερευνητές της διεθνούς Κοινής ερευνητικής ομάδας (JIT), η οποία ερευνά την κατάρριψη του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πραγματοποιούσε την πτήση MH17, στο εναέριο χώρο του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, αγόρασαν ένα «σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο» που σχετίζεται με την υπόθεση, από μεσάζοντας που βρίσκονται στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (ανατολική Ουκρανία-σ.σ).
Σύμφωνα με τη Novaya Gazeta οι ερευνητές κατέβαλαν «δεκάδες χιλιάδες δολάρια» για να αποκτήσουν κομμάτια του πυραύλου Buk, ο οποίος όπως εκτιμά η Κοινή ερευνητική ομάδα (JIT), ενδέχεται να είναι αυτός που κατέρριψε το Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.
Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει ποιος είναι αυτός που πούλησε τμήματα του πυραύλου Buk ή αν το εύρημα αυτό είναι αυθεντικό.
Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform μεταδίδει ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας εντόπισε και συνέλαβε άτομο το οποίο το οποίο εμπλέκεται στην μεταφορά του πυραύλου Buk με τον οποίο κατερρίφθη το Boeing της πτήσης МН17.
Τη σχετική δήλωση έκανε ο αναπληρωτής αρχηγός της Διεύθυνσης ανακρίσεων της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Βιτάλι Μαγιακόφ.
«Χάρη σε ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί από τηλέφωνο εντοπίσαμε σε ποιoν ανήκει το τρέιλερ.
Ταυτοποιήσαμε το πρόσωπο του στρατιωτικού, που πήγε το τρέιλερ σε επιχείρηση αυτοκινήτων στο Ντονένσκ.
Μετά από τρία χρόνια καταφέραμε να συλλάβουμε το άτομο αυτό την στιγμή που περνούσε τα σύνορα και προσπαθούσε να μπει από την Ρωσία σε ελεγχόμενο από εμάς έδαφος» δήλωσε ο Μαγιακόφ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απέφυγε σήμερα να σχολιάσει την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν συγγενείς των ατόμων που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της κατάρριψης του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.
«Δυστυχώς δεν γνωρίζω την επιστολή αυτή, δεν μπορώ να σας πω τίποτα γι αυτό» ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ρωσία δεν θεωρεί την έρευνα αυτή αντικειμενική, καθώς όπως είπε «από την αρχή η Ρωσία πρότεινε να συμμετάσχει σ’ αυτήν με σκοπό να εντοπισθούν οι υπαίτιοι αυτής φοβερής τραγωδίας, αλλά δεν της δόθηκε αυτή η δυνατότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης