Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Beige Book» - Fed: Θετικό outlook για την αμερικανική οικονομία – Έλλειμμα σε εξειδικευμένους εργαζόμενους

«Beige Book» - Fed: Θετικό outlook για την αμερικανική οικονομία – Έλλειμμα σε εξειδικευμένους εργαζόμενους
«Beige Book» - Fed: Θετικό outlook για την αμερικανική οικονομία
Τις θετικές προοπτικές (outlook) των επόμενων μηνών για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών ανέδειξε το «Beige Book» της Federal Reserve (Fed), το οποίο αφορά τις δηλώσεις πολιτών και επιχειρηματιών και καταδεικνύει με αυτόν τον τρόπο το πραγματικό κλίμα που επικρατεί στην οικονομία.
Όπως αναφέρεται, η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να αυξάνεται με μέτριο ρυθμό συνολικά από τα μέσα Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Στις περισσότερες περιοχές (που υπάρχουν περιφερειακές Fed), οι πωλήσεις λιανικών ειδών αυξήθηκαν ελαφρώς συνολικά, αν και οι πωλήσεις οχημάτων ήταν επίπεδες.
Η δραστηριότητα στον τομέα των μη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αυξήθηκε περαιτέρω.
Η τουριστική δραστηριότητα ήταν γενικά σταθερή, με την Ατλάντα και το Ρίτσμοντ να σημειώνουν έντονη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.
Παρόλο που ορισμένες περιφέρειες συνέχισαν να αναφέρουν την υγιή επέκταση στον τομέα των μεταφορών, άλλες ανέφεραν ότι η δραστηριότητα μειώθηκε μετρίως.
Η γεωργική παραγωγή μειώθηκε ελαφρά μετά από ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε κάπως, επίσης.
Η αυξημένη ζήτηση για δάνεια ήταν ευρεία, με όλες τις περιφέρειες να σημειώνουν αύξηση της χρηματοδοτικής δραστηριότητας.
«Οι προοπτικές είναι γενικά θετικές για τους επόμενους μήνες, με τις προσδοκίες για συνεχιζόμενη μέτρια ανάπτυξη, παρά τις εκτεταμένες ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της αβεβαιότητας που σχετίζεται με το εμπόριο».

Απασχόληση και μισθοί

Η απασχόληση αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό, ελαφρώς βραδύτερη από την προηγούμενη περίοδο.
Οι αγορές εργασίας παρέμειναν σφιχτές, με περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες πλήρωσης ανοικτών θέσεων.
Οι αναφορές σημείωσαν τη συνεχιζόμενη έλλειψη εργαζομένων στους περισσότερους τομείς, ιδίως στον τομέα των κατασκευών, της τεχνολογίας των πληροφοριών και της υγειονομικής περίθαλψης.
Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις κατασκευής και τεχνολογίας στα βορειοανατολικά μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων τους.
Ορισμένες εκθέσεις τόνισαν τις ανησυχίες σχετικά με την εξασφάλιση και την ανανέωση των θεωρήσεων εργασίας, επισημαίνοντας το γεγονός αυτό ως πηγή αβεβαιότητας για τη συνέχιση της αύξηση της απασχόλησης.
Οι περισσότερες περιφέρειες σημείωσαν επίσης ότι οι εργοδότες επέκτειναν τα πακέτα παροχών ως απάντηση στις σφιχτές συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Τιμές

Ο πληθωρισμός τιμών ήταν ελαφρά χαμηλότερος από την προηγούμενη περίοδο αναφοράς.
Οι περιφέρειες παρουσίασαν γενικά κάποιες αυξήσεις στο κόστος εισροών, οι οποίες οφείλονται σε υψηλότερους δασμούς και αυξανόμενο κόστος εργασίας.
Ωστόσο, η ικανότητα των επιχειρήσεων να μεταφέρουν τις αυξήσεις του κόστους στις τελικές τιμές συγκρατήθηκε από τον έντονο ανταγωνισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης