Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Με ανησυχεί ο αντίκτυπος που θα έχει ένα άτακτο Brexit στην οικονομία

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Με ανησυχεί ο αντίκτυπος που θα έχει ένα άτακτο Brexit στην οικονομία
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα πλήξει σημαντικά την εγχώρια οικονομία
Την έντονη ανησυχία του απέναντι στο ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία εξέφρασε σήμερα (18/7) ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Philip Hammond, τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι σημαντικός.
Ειδικότερα, ο κ. Hammond δήλωσε ότι «η έκθεσης του Γραφείου Ευθύνης του Προϋπολογισμού της Βρετανίας έδειξε ότι ακόμα και στην πιο ευνοϊκή μορφή ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα υπήρχε ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Το Γραφείου Ευθύνης του Προϋπολογισμού της Βρετανίας ήταν ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση λιγότερο ευνοϊκής μορφής Brexit χωρίς συμφωνία το πλήγμα στην οικονομία θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, δημιουργώντας μίας πολύ βαθύτερη ύφεση», επεσήμανε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «με ανησυχεί ιδιαίτερα ο αντίκτυπος που θα έχει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, το οποίο συζητούμε ραλιστικά τώρα, στην οικονομία και τα δημοσιονομικά οικονομικά μας».
Σημειώνεται ότι έκθεση του Γραφείου Ευθύνης του Προϋπολογισμού αναφέρει πως η οικονομία της Βρετανίας θα μπορούσε να εισέλθει σε πλήρη ύφεση σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit, υπερδιπλασιάζοντας το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.
«Οι έρευνες ήταν ιδιαίτερα αδύναμες τον Ιούνιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πιθανό να παραμείνει αδύναμος», αναφέρει η έκθεση του OBR, προσθέτοντας ότι «αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να εισέλθει η οικονομία σε πλήρη ύφεση».
Επιπλέον, το OBR ανέφερε ότι οι υποσχέσεις δαπανών και φορολογικών περικοπών που πραγματοποίησαν ο Boris Johnson και ο Jeremy Hunt, οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του πρωθυπουργού, θα προκαλούσαν πλήγμα στον προϋπολογισμό της χώρας, αναφέροντας χαακτηριστικά ότι «το πλαίσιο ελέγχου δαπανών φαίνεται ότι βρίσκεται υπό πίεση, με σημαντικές ανακοινώσεις να γίνονται έξω από τα δημοσιονομικά γεγονότα, ενώ η ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος πραγματοποιεί υποσχέσεις που θα μπορούσαν να αποδειχθούν δαπανηρές εάν επιδιωχθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης