Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με δεδομένο το κλίμα στο εξωτερικό μια χαρά τα πήγε

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με δεδομένο το κλίμα στο εξωτερικό μια χαρά τα πήγε
ΑΓΟΡΑ: Παίρνουμε και μερικά από τα κέρδη μας στο παντελόνι για να βεβαιώνουμε ότι είναι κέρδη και όχι υπεραξίες. Η συνεδρίαση δεν ήταν άσχημη με δεδομένο το κλίμα στο εξωτερικό. Βοήθησε η Τιτάν η οποία επιτέλους έκανε κίνηση μετά την επιτυχία της δημόσιας προσφοράς.

Κάλυψε και ένα μέρος από την υποαπόδοση που έχει έναντι της αγοράς. Βοήθησε και η ΔΕΗ καθώς φαίνεται πως ίσως το σχέδιο για ΔΕΔΔΗΕ να είναι καλό σε πρώτη φάση. Δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη γιατί βλέπουμε πως θα φύγει ένα ακόμη asset. Αλλά αυτά γίνονται όταν χρωστάς και δεν μπορείς να πληρώσεις.

Βλέπουμε επίσης πως στα μικρά το ενδιαφέρον παραμένει και υπάρχουν μετοχές όπου κατοχυρώνονται κέρδη, αλλά βγαίνουν και καινούριες στο προσκήνιο. Λίγη προσοχή από όσους μπαίνουν τώρα για ξεκίνημα, γιατί υπάρχουν πολλοί που περιμένουν μήνες για να δουν υπεραξίες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν μεταβλητότητα και κάποιες είχαν σήμερα και υψηλό όγκο συναλλαγών. Η στήλη συνεχίζει να μην «παρακολουθεί» τραπεζικές μετοχές αλλά γνωρίζει πως χωρίς δυνατές τράπεζες δεν μπορεί η χώρα να αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς. Και όταν λέμε δυνατές δεν εννοούμε μόνο στο ταμπλό.

ΟΛΠ: Στα 23 ευρώ η μετοχή αρχίζει να καλοβλέπει το συγκεκριμένο σημείο. Χτίζει τη βασούλα της με προσοχή και σύνεση. Ωραίο παίξιμο.

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,13 ευρώ με άνοδο 1,19% και όγκο 151 χιλ. τεμάχια. Θεωρούμε πως μάλλον είναι η πιο αδικημένη μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

LAMDA (απάντηση): Η στήλη θεωρούσε τη δίκαιη τιμή περίπου 1 ευρώ πιο κάτω, περίπου στην τιμή στόχο που είχε δώσει η Eurobank. Εκεί πάνω που λέτε εσείς μάλλον έχετε προεξοφλήσει και την ολοκλήρωση του έργου. Ίδωμεν…

IDEAL: Άλλη μία μετοχή που με δυσκολία έκανε πράξη και σε πολλές από τις φετινές συνεδριάσεις δεν είχε συμμετοχή, αλλά τώρα έχει αρχίσει και ανεβάζει όγκους και αποτίμηση.

Με ζημιές στη χρήση που όμως οφείλονται σε δραστηριότητα που έχει διακόψει, αλλά και με διαπραγμάτευση χαμηλότερη της καθαρής θέσης. Επίσης χωρίς δανεισμό και με ταμείο 3,1 εκατ. ευρώ. Άρα μία αποτίμηση των 9,5 εκατ. ευρώ δείχνει χαμηλή συγκριτικά με την καθαρή θέση συν το ταμείο.

Η Εταιρεία έπειτα από την ολοκλήρωση της ανάπτυξης λογισμικού που πραγματοποιήθηκε από την τεχνική ομάδα στο Ισραήλ και δεδομένου ότι η παροχή υπηρεσιών ψηφιακής ασφάλειας στην γεωγραφική περιοχή του Ισραήλ δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αποφάσισε την διακοπή της δραστηριότητας αυτής (θυγατρική εταιρεία Adacom Systems Ltd).

Αντίστοιχα διεκόπη και η δραστηριότητα διανομής προϊόντων πληροφορικής στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω μη επίτευξης των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων (θυγατρικές εταιρείες Adacom Limited και Dyanemo Limited).

Πλέον παίζει σχεδόν μόνο Ελλάδα ο όμιλος με το 90% των πωλήσεων του 2018 να έχουν γίνει στην Ελλάδα. Στα 1,16 ευρώ με άνοδο 9,43% και όγκο 36 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 9,6 εκατ. ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και η μετοχή πλέον στα 1,80 ευρώ με άνοδο 4,35% και όγκο σχεδόν 58 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 48 εκατ. ευρώ. Πολυετή υψηλά και εδώ και συνεχίζουμε να θεωρούμε την τιμή χαμηλή.

MODA BAGNO: Στα 0,4340 ευρώ με άνοδο 4,83% και όγκο 28 χιλ. τεμάχια. Αυτοί που έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να πουλήσουν μάλλον έχουν χάσει τη μιλιά τους. Σε αυτές τις μετοχές παίρνεις λίγα κομμάτια για να μπορείς να μπεις και να βγεις εύκολα. Όμως από αυτές τις μετοχές παίρνεις μία καλύτερη απόδοση συνολικά στο χαρτοφυλάκιό σου.

Θεωρούμε ακόμα φθηνή τη μετοχή αφού από την αρχή του έτους έχει ακόμα απώλειες 11%. Θα πρέπει να πάρει και αυτή μία άνοδο, αν όχι όσο η αγορά έστω λίγο πιο κάτω. Βέβαια όσοι αγόρασαν χαμηλά, έχουν ήδη εξαιρετική απόδοση.

ΚΕΚΡΟΨ: Η αγωνία των επενδυτών θα λήξει την επόμενη βδομάδα. Η αποτίμηση έχει φτάσει στα 73,8 εκατ. ευρώ και είμαστε περίεργοι να μάθουμε πόσο αποτιμάται το στρέμμα στα Τουρκοβούνια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με όγκο 98 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,52 ευρώ με άνοδο 4,42% και αποτίμηση 16,7 εκατ. ευρώ. Πόσο να αποτιμώνται τα δικά του ακίνητα στον Κηφισό.

REDS: Στα 1,2550 ευρώ πλέον η μετοχή. Εμείς ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε στα 0,70 ευρώ περίπου.

ΕΚΤΕΡ: Δεν είναι άσχημη η εικόνα της μετοχής. Βγαίνουν βέβαια κομμάτια αλλά η μετοχή έχει δώσει καλή κίνηση και αποτιμάται όσο η καθαρή θέση, αλλά έχει και καλό ταμείο που πρέπει να μετρηθεί και αυτό. Άμα πάρει και κανένα έργο ίσως δούμε τον πήχη να ανεβαίνει.

Υποχώρησε 3,26% και έκλεισε στα 1,78 ευρώ με όγκο 126 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και υψηλό τα 1,8750 ευρώ.

CENTRIC: Δεν ανεβαίνει ο αγοραστής και γιατί να το κάνει αφού κάποιοι είναι πρόθυμοι να δώσουν και κάτω από τα 0,24 ευρώ. Ο όγκος στις 166 χιλ. τεμάχια και το κλείσιμο στα 0,24 ευρώ με απώλειες 1,23%.

ΕΛΤΡΑΚ: Έγιναν κάποια πακέτα, αλλά όχι όλα όπως είχε ανακοινωθεί. Στα 3,22 ευρώ και κάποιοι φεύγουν λίγο χαμηλότερα για να μην περιμένουν και να πάρουν από αλλού τη διαφορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης