Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πιστοποίηση κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για τη Σελόντα

tags :
Πιστοποίηση κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για τη Σελόντα
«Η εταιρική πολιτική και κουλτούρα της Σελόντα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης», δηλώνει ο CEO
Η εταιρεία Σελόντα, λειτουργώντας στα πλαίσια που ορίζουν οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πιστοποιήθηκε κατά το πρότυπο ASC (Aquaculture Stewardship Council).
Ο Aquaculture Stewardship Council είναι ένας ανεξάρτητος, διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πιστοποιεί την κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ιχθυοκαλλιέργεια.
Το διεθνές πρότυπο ASC θέτει αυστηρές απαιτήσεις στους παραγωγούς με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος του κλάδου.
Παράλληλα με την πιστοποίηση κατά ASC, υπενθυμίζεται ότι η Σελόντα είναι η μοναδική εταιρία στον κλάδο ιχθυοκαλλιέργειας που διαθέτει στο σύνολο των μονάδων της τις πιστοποιήσεις Global Gap v5.0, ISO 14001:2015 / Energy - που αφορούν αντιστοίχως σε Παγκόσμιο πρότυπο για Καλές Πρακτικές Ιχθυοκαλλιέργειας και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος- συνεπικουρούμενα από το πρότυπο OHSAS 18001:2008, το οποίο αφορά σε Σύστημα Διαχείρισης της Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.
Για την πολιτική μάλιστα Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων που εφαρμόζει η εταιρία, τιμήθηκε πριν από λίγους μήνες με το Health & Safety Award 2019.
Με αφορμή την πιστοποίηση, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Σελόντα, Αθανάσιος Σκορδάς, δήλωσε: «Η εταιρική πολιτική και κουλτούρα της εταιρίας Σελόντα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης. Το πρότυπο ASC πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι η Σελόντα υιοθετεί και εφαρμόζει ασφαλείς και αειφόρες μεθόδους για τη λειτουργία και ανάπτυξή της.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης