Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Εντατική προετοιμασία για τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων και των πρώτων νομοσχεδίων

tags :
Βουλή: Εντατική προετοιμασία για τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων και των πρώτων νομοσχεδίων
Σε εντατικούς ρυθμούς εισήλθε η Βουλή, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης
Σε εντατικούς ρυθμούς εισήλθε από σήμερα (18/7) η Βουλή, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα (20,21,22 Ιουλίου).
Στόχος είναι, εξάλλου, η Βουλή να είναι έτοιμη, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου να συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Κατά συνέπεια, αφού τα κόμματα ορίσουν τους βουλευτές που θα κατανεμηθούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, θα προχωρήσει η συγκρότηση των Επιτροπών και η εκλογή των προεδρείων τους έως την Τετάρτη.
Το ερχόμενο Σάββατο θα ανοίξει η συνεδρίαση με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα. Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές.
Στόχος είναι εκτός από τους υπουργούς, να λάβουν τον λόγο και τουλάχιστον 10 υφυπουργοί.
Ως προς το διοικητικό σκέλος, νέος γγ της Βουλής προορίζεται ο Γιώργος Μυλωνάκης, στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ο Βασίλης Μπαγιώκος, που είναι στέλεχος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, προορίζεται για τη θέση του ειδικού γραμματέα.
Προς το παρόν, αν και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παραμένουν στις θέσεις τους ο νυν γγ και ειδικός γραμματέας, Κώστας Αθανασίου και Κώστας Βασιλάκης, μετά από παράκληση του προέδρου της Βουλής, λόγω της «εντάσεως των γεγονότων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης