Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τις προγραμματικές δηλώσεις η αντεπίθεση της ΝΔ… - Έως τώρα οι επιδόσεις είναι μέτριες με πολλά επικοινωνιακά λάθη

Με τις προγραμματικές δηλώσεις η αντεπίθεση της ΝΔ… - Έως  τώρα οι επιδόσεις είναι μέτριες με πολλά επικοινωνιακά λάθη
Όπως έλεγε κάποιος παλαιός πολιτικός μια ώρα μετά τον θρίαμβο της νίκης των εκλογών η κλεψύδρα της αντίστροφης μέτρησης της φθοράς στην πολιτική ξεκινάει
Στις προγραμματικές δηλώσεις εστιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να περάσει στην αντεπίθεση καθώς εσχάτως έγιναν πολλά λάθη επικοινωνιακού χαρακτήρα κυρίως που μούδιασαν την κοινωνία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην οικονομία, όπου ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταικούρας θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής πολιτικής.
Ο κλάδος της ενέργειας και η πολιτική της κυβέρνησης στην ΔΕΗ είναι επίσης ένας κομβικός τομέας στον οποίο εστιάζει η ΝΔ.
Η ομιλία του Μητσοτάκη στην Βουλή θα δώσει τον βασικό τόνο της πολιτικής στρατηγικής και κατεύθυνσης που θέλει να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.
Οι προγραμματικές δηλώσεις είναι μια αφετηρία για να περάσει στην κοινωνία σαφή μηνύματα η κυβέρνηση της ΝΔ.
Και είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν άρχισε καλά.
Ενώ καλλιεργήθηκε μια προσδοκία ότι θα φέρει κάτι νέο, πρωτότυπο υπουργοί και βουλευτές έχουν υποπέσει σε πολλά λάθη επιτρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εσωστρέφεια να κουνάει και το δάκτυλο της κριτικής.
-Η περίπτωση του σκοπιανού και η απαράδεκτη στάση ορισμένων βουλευτών της ΝΔ.
Δεν μπορεί στα συλλαλητήρια η ΝΔ να εμφανίζεται ως μακεδονομάχος και όταν γίνεται κυβέρνηση να θυμάται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε και θετικά στοιχεία.  
-Η υπόθεση ΣΔΟΕ είναι μια υπερβολή, που ωστόσο την χρησιμοποίησε ο αριστερός συμφερτός προπαγάνδας για να επικρίνει την ΝΔ.
-Η αποφυλάκιση του Φλώρου της Energa μπορεί όντως να ευθύνεται ο νέος ποινικός κώδικας αλλά η αποφυλάκιση του πραγματοποιήθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ.
Οι επικοινωνιακές κορώνες και εντυπώσεις στρέφονται κατά της κυβέρνησης και κυβέρνηση είναι η ΝΔ.
-Η τοποθέτηση καμένων εφεδρειών σε καίρια πόστα δεν μπορεί να αποτελεί μεταρρυθμιστική τομή.
- Η προσδοκία που καλλιεργήθηκε ότι θα μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα διαψεύστηκε παταγωδώς.
-Το Ελληνικό είναι μια ιδιωτικοποίηση που χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει και ολοκληρωθεί…. οι μπουλντόζες δεν μπήκαν την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης της ΝΔ.
Από τέλος του 2019 και εάν…
-Το χρηματιστήριο που είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία ότι έρχονται ράλι διέψευσε τους αισιόδοξους.
- H ΔΕΗ επίσης είναι μια δύσκολη εξίσωση γιατί το εύκολο είναι να πουληθούν τα ασημικά, το δύσκολο είναι να υπάρξει πραγματική εξυγίανση.
-Μόλις λίγες ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ και υπάρχουν πολλά λάθη που εν μέρει δικαιολογούνται έως ότου βρει η νέα κυβέρνηση τον βηματισμό της.
Κάποια λάθη είναι αδικαιολόγητα και κάποια άλλα είναι απαράδεκτα για κυβέρνηση ολίγων ημερών.
Όμως όπως έλεγε κάποιος παλαιός πολιτικός μια ώρα μετά τον θρίαμβο της νίκης η κλεψύδρα της αντίστροφης μέτρησης της φθοράς στην πολιτική ξεκινάει
Οι πολίτες που πριν επευφημούσαν πολύ γρήγορα ξεχνούν και με ευκολία μπορεί να επικρίνουν ή και κατακρίνουν.
Με δεδομένο ότι ο Τσίπρας πολιτικά επιβίωσε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να συνεχίσει τα λάθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης