Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οδηγίες στους τουρίστες για τον σεισμό από το υπουργείο Τουρισμού

Οδηγίες στους τουρίστες για τον σεισμό από το υπουργείο Τουρισμού
Σεισμός στην Αθήνα: Οδηγίες στους τουρίστες από το υπουργείο Τουρισμού
Οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε ενδεχόμενο σεισμού παρέχει το υπουργείο Τουρισμού.
Με αφορμή τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας ήλθαν σε επαφή με τους εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού ώστε να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις.
Ταυτόχρονα, τους απέστειλαν ενημερωτικό σημείωμα για να το προωθήσουν στα μέλη τους προκειμένου οι τουρίστες που βρίσκονται στην Αθήνα να πληροφορηθούν επίσημα για το συμβάν και να λάβουν οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε ενδεχόμενο σεισμού.
Οι σχετικές οδηγίες αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται ένας σεισμός αυτού του μεγέθους είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα και όλα τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί με αυξημένη αντοχή προκειμένου να είναι απόλυτα ασφαλή κάτω από αυτές τις συνθήκες.
«Αν υπάρξει νέος σεισμός δεν υπάρχει λόγος πανικού και στην περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στο 100 και το 199 από το κινητό σας τηλέφωνο».
Στις οδηγίες του υπουργείου Τουρισμού υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες όταν γίνεται σεισμός στις περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται στο εσωτερικό ενός κτιρίου, αν βρίσκεται σε κάποιο ψηλό κτίριο, σε εμπορικό κέντρο ή πολυκατάστημα, σε εξωτερικό χώρο ή αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης