Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (υπ. Ενέργειας): Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την εικόνα χρεοκοπίας της ΔΕΗ

Χατζηδάκης (υπ. Ενέργειας): Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την εικόνα χρεοκοπίας της ΔΕΗ
Από δω και πέρα με ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό, σύγχρονο μόνο να κερδίσουν έχουν οι εργαζόμενοι
Ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα χρεοκοπίας της ΔΕΗ επιρρίπτει ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος θα παρουσιάσει στη βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης.
«Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βρούμε; Πουθενά.
Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ, πολυπαραμετρική λύση για να υπάρχει αφενός ρευστότητα στα ταμεία της και αφετέρου με κάποιες αναδιαρθρώσεις να δρομολογήσουμε γρήγορα την εξυγίανσή της για να μπορέσει να σταθεί η επιχείρηση και να βρει έναν δρόμο», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Επίσης κατηγόρησε εκ νέου την προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
«Αυτοί που τίναξαν στον αέρα την επιχείρηση είναι η σημερινή αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια την απαξίωνε μέρα με την ημέρα. Από δω και πέρα με ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό, σύγχρονο μόνο να κερδίσουν έχουν οι εργαζόμενοι».
«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός.
Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη.
Έχει ζητήσει κατ΄ επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια.
Αν όμως το κάνεις αυτό, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα», πρόσθεσε ακόμη.
Στο ερώτημα αν η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι να δουλέψει το σχέδιο σωτηρίας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος. «Δεν θέλω να τρομάξουμε τον κόσμο, αλλά έχουμε διακοπές, τη μέρα που ορκίσθηκα, είχαμε διακοπή, είπε χαρακτηριστικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης