Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: Η Βενεζουέλα δεν πρόκειται να αποδεχθεί «εκβιασμούς» από τις ΗΠΑ και την ΕΕ

Maduro: Η Βενεζουέλα δεν πρόκειται να αποδεχθεί «εκβιασμούς» από τις ΗΠΑ και την ΕΕ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων της ΕΕ στη Βενεζουέλα
Απορρίπτει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, τον «εκβιασμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απείλησε να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησής του εάν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση δεν έχουν αποτελέσματα.
Οι συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, συνεχίζονται στα νησιά Μπαρμπάντος, στην Καραϊβική.
Η κυβέρνηση του προέδρου Maduro και η αντιπολίτευση υπό τον Juan Guaido, τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης που έχει αναγνωριστεί από περίπου πενήντα χώρες ως ο νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος του λατινοαμερικάνικου Κράτους σε κρίση, ανακοίνωσαν προχθές Πέμπτη ότι καταγράφεται πρόοδος.
Την Τρίτη (23/7) , η Federica Mogherini, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, διεμήνυσε ότι οι Βρυξέλλες θα «διευρύνουν περαιτέρω» τις κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης Maduro εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε «κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα».
«Η κυρία Mogherini, αποπειράται να μας εκβιάσει για τον διάλογο», είπε ο Μaduro και πρόσθεσε «χαρακτηρίζω τις δηλώσεις [της] αισχρές και παράλογες».
«Η Βενεζουέλα δεν θα αποδεχθεί πίεση ή εκβιασμό από κανέναν.
Ο διάλογος θα προχωρήσει με τον ρυθμό που πρέπει», πρόσθεσε.
Η Βενεζουέλα, πρόσθεσε, είναι αποφασισμένη «να αντισταθεί σε οποιονδήποτε εκβιασμό, είτε προέρχεται από την ΕΕ ή από τις ΗΠΑ».
Έπειτα από τέσσερις ημέρες συνομιλιών, τα μέρη ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Έχουν δεσμευθεί, κατόπιν της έκκλησης της Νορβηγίας, να επιδείξουν «διακριτικότητα» όσον αφορά το πώς εκτυλίσσονται οι συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης