Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς επίλυση βαίνει η κρίση στην Creta Farms - Σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης

tags :
Προς επίλυση βαίνει η κρίση στην Creta Farms  - Σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης
Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου αναμένεται να μεταβούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης οι Μάνος και Τάκης Δομαζάκης για να συνυπογράψουν το «MOU»
Προς επίλυση βαίνει η κρίση στην εταιρία «Creta Farms», όπως προκύπτει από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/7/2019), υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
Κατόπιν πρωτοβουλίας του, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε επικοινωνία με τον Μάνο Δομαζάκη και έλαβε τη δέσμευση, πως θα υπογράψει το «Memorandum of Understanding» (MOU) μεταξύ της εταιρίας και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.
Στη συνέχεια υπήρχε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού και του Τάκη Δομαζάκη και εκπροσώπους των τεσσάρων τραπεζών.
Οι τράπεζες υπέγραψαν ήδη το «MOU», το οποίο εξασφαλίζει τη συνέχιση και σωτηρία της Creta Farms.
Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί, αναμένεται να μεταβούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι Μάνος και Τάκης Δομαζάκης για να συνυπογράψουν και οι ίδιοι το «MOU» και να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εταιρίας.
«Κατά συνέπεια, όποιος εκ των δύο αδερφών δεν υπογράψει, θα αναλάβει και την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει για την εταιρία Creta Farm», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Υπενθυμίζεται, πως ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης είχε ζητήσει συνάντηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την Creta Farms, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος.
Όπως ανέφερε, η Creta Farms βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο, καθώς, από την ημέρα αποπομπής του από την εκτελεστική διοίκηση της εταιρίας, η κατάρρευση είναι ραγδαία.
Ταυτόχρονα στην επιστολή που απέστειλε προς τις τράπεζες εμφανιζόταν θετικός στο αίτημά τους για συμφωνία «Standstill/MoU», θετική πρόθεση για την επιστροφή των σημάτων και ευρεσιτεχνιών στην εταιρία αλλά αντίθετος στην τοποθέτηση της PwC ως CRO κάνοντας λόγο για σύγκρουση συμφερόντων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης