Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τη Δευτέρα (22/7) τα μέτρα του Λονδίνου για την κατάσχεση των βρετανικών πλοίων από το Ιράν

Τη Δευτέρα (22/7) τα μέτρα του Λονδίνου για την κατάσχεση των βρετανικών πλοίων από το Ιράν
Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας είπε ότι το Λονδίνο επιθυμεί να μειωθεί η ένταση με το Ιράν
Πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στο Στενό του Hormuz θέτει η σύλληψη του δεξαμενόπλοιου Stena Impero από το Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Jeremy Hunt.
Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας είπε ότι το Λονδίνο επιθυμεί να μειωθεί η ένταση με το Ιράν, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.
Στην επιτροπή συζητήθηκε επί μακρόν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την Δευτέρα (22/7) θα γίνει μια ανακοίνωση στο κοινοβούλιο για τα περαιτέρω μέτρα που σκοπεύει να λάβει η Βρετανία, πρόσθεσε.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Hunr ανέφερε εξάλλου ότι το τάνκερ συνελήφθη στα χωρικά ύδατα του Ομάν, κάτι που συνιστά «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
«Προτεραιότητά μας παραμένει να βρούμε έναν τρόπο για να εκτονώσουμε την κατάσταση.
Για αυτό επικοινώνησα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν», νωρίτερα σήμερα.
'Ομως «χρειάζεται να δούμε επίσης μια διαδικασία» εκτόνωσης και από την ιρανική πλευρά, συνέχισε ο Hunt.
«Χρειάζεται να απελευθερωθεί το πλοίο και εξακολουθούμε να ανησυχούμε πολύ για την ασφάλεια και την ευημερία των 23 μελών του πληρώματος», είπε.
Ο Βρετανός υπουργός απέρριψε κάθε προσπάθεια σύγκρισης της σύλληψης του Stena Impero από το Ιράν με εκείνη του ιρανικού τάνκερ Grace 1 από τις βρετανικές αρχές στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ, στις 4 Ιουλίου.
«Το Grace 1 συνελήφθη νόμιμα στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ επειδή μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, κατά παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ», σημείωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης