Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη συντηρητική ατζέντα της ΝΔ

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη συντηρητική ατζέντα της ΝΔ
Ο κ. Κατρίνης, έκανε λόγο για «συντηρητική ατζέντα της νέας κυβέρνησης της ΝΔ»
«Με αίσθημα ευθύνης και με πυξίδα της παράταξης μας το μέλλον θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στη ΝΔ ούτε στο Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΚΙΝΑΛ θα είναι παρόν εντός και εκτός Βουλής, ανοίγοντας το δρόμο για λύσεις και πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο».
Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Κατρίνης, έκανε λόγο για «συντηρητική ατζέντα της νέας κυβέρνησης της ΝΔ» αλλά και για «ανυπαρξία ενός συνεκτικού σχεδίου που θα επιλύσει πράγματι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
Παράλληλα, αμφισβήτησε την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για φορολογικές μειώσεις και ελαφρύνσεις, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν αποκαθηλωθεί από τον Regling.
«Ορισμένοι προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι τα υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα», ανέφερε και επανέφερε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Παράλληλα, κατηγόρησε τόσο τον κ. Μητσοτάκη ότι μετεκλογικά ξέχασε την υπόσχεση του για συναίνεση όσο και τον Αλέξη Τσίπρα ότι θυμήθηκε να στηρίξει τη πρόταση του κόμματος του τώρα.
Ακόμα, ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για πολιτική διγλωσσία της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα εθνικά ζητήματα, ενώ σημείωσε ότι μόνο μια αυτοδύναμη εξωστρεφής εξωτερική πολιτική μπορεί να παράγει έργο.
Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με κύριο σύνθημα της την επανίδρυση του κράτους ξαναγυρνά στη παλιά συνταγή της, διορίζοντας με καθαρά κομματικά κριτήρια αναιρώντας την προεκλογική της δέσμευση για αξιοκρατία.
«Η ατζέντα της κυβέρνησης για την ασφάλεια, το νόμο και την τάξη διαφημίζει την κατάργηση του ασύλου αλλά και το μεταναστευτικό. Και είναι εντελώς παραπλανητικός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της κατάργησης του ασύλου, με το πρόσχημα της ανομίας.
Αντί να περιοριστεί σε ρυθμίσεις για την αντιμετώπισή της ανομίας, θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ελεύθερη διακίνηση ιδεών», επεσήμανε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ.
Κριτική άσκησε και για το μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας ότι « πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Για τον τομέα της Υγείας ανέφερε ότι είναι «ευδιάκριτη μια παράλληλη ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος και την άμεση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας».
 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης