Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Μυστικές επαφές μεταξύ Ευρωπαίων και Johnson για το άτακτο Brexit

Sunday Times: Μυστικές επαφές μεταξύ Ευρωπαίων και Johnson για το άτακτο Brexit
Iρλανδοί,  Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και Βέλγοι πολιτικοί και διπλωμάτες διεξήγαγαν συνομιλίες με συνεργάτες του Johnson 
Σε παρασκηνιακές συνομιλίες με τον Boris Johnson, καθώς θεωρείται ο πιθανός διάδοχος της βρετανίδας πρωθυπουργού, έχουν προχωρήσεις ευρωπαίοι αξιωματούχοι ώστε να καταρτιστεί ένα νέο σχέδιο και να αποφευχθεί το άτακτο Brexit.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, ιρλανδοί πολιτικοί και διπλωμάτες διεξήγαγαν συνομιλίες με δύο από τους συνεργάτες του Johnson στη βρετανική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, ενώ Γερμανοί και γάλλοι πολιτικοί, καθώς και αντιπρόσωποι της ολλανδικής και της βελγικής κυβέρνησης, επίσης αποκατέστησαν επαφές με την ομάδα του Johnson και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αναζητηθεί συμβιβαστική συμφωνία, κατά την ίδια πηγή.
Σε απόσπασμα άρθρου του στην ίδια εφημερίδα που προδημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, ο Saimon Koveni, διαβεβαιώνει πως η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να επιδιώξει συμβιβασμό.
Ο Johnson έχει διαμηνύσει ότι είναι αποφασισμένος η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου το αργότερο, με ή χωρίς συμφωνία, ο Koveni πάντως τονίζει στο άρθρο του στους Sanday Times πως το Δουβλίνο θέλει να αποφύγει οπωσδήποτε το Brexit άνευ συμφωνίας.
«Αν η Βρετανία αποφάσιζε να φύγει χωρίς συμφωνία θα έκανε τεράστια ζημιά σε όλους μας», εξήγησε ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας. «Το Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα για τη βορειοϊρλανδική οικονομία», πρόσθεσε.
Ο Johnson θεωρείται γενικά ότι θα κερδίσει με άνεση τον αντίπαλό του, τον υπουργό Εξωτερικών Jeremy Hunt. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών του κυβερνώντος κόμματος στην οποία κρίνεται ποιος θα αντικαταστήσει την Theresa May θα ανακοινωθεί μεθαύριο Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης