Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Συνεπής και ξεκάθαρη η στάση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βορίδης: Συνεπής και ξεκάθαρη η στάση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Τι ανέφερε ο Μ. Βορίδης για τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Εμείς ό,τι είπαμε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του Α. Τσίπρα για την υπογραφή της «κατάπτυστης», όπως είπε, Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να εγκαλεί τη ΝΔ για τη στάση της, που από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν συνεπής.
Ο κ. Βορίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «μας εγκάλεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι είμαστε ασυνεπείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Εμείς ό,τι είπαμε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά.
Πιεζόμενοι από ένα ακροατήριο που βαθιά στενοχωρήσατε με την κατάπτυστη συμφωνία σας και ακούγοντας τις λαϊκίστικες κορώνες σας, λέγαμε από την αρχή ότι αυτό ήταν λάθος επιλογή και δεν μπορεί να γίνει.
Λέγαμε ότι είναι μια κακή συμφωνία, κάναμε ό,τι μπορούσαμε να την ανατρέψουμε και ξεκαθαρίσαμε ότι από αυτές τις δυσμενείς συνέπειες δεν μπορούμε να φύγουμε.
Δεν θα βγουν τα Σκόπια από το ΝΑΤΟ.
Και έρχεστε σήμερα με θράσος, για να μας εγκαλέσετε.
Εμείς είπαμε θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες και θα κάνουμε αναδιαπραγμάτευση σε συγκεκριμένα σημεία».
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλο που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν λέει όλη την αλήθεια, είπε «εγώ καταψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ίδιο έκανε όλη η ΝΔ.
Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος.
Εσείς ζητήσατε ακύρωση της Συμφωνίας και πήρατε 3%.
Εμείς είπαμε ότι η υπογραφή της οδηγεί σε παγίδευση και θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειές της στα όρια των πολιτικών μας δυνατοτήτων και συνδέοντάς την με την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.
Αυτή η στάση εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό».
Επιπλέον,  επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγκαλεί το κόμμα του για τα πλεονάσματα, κάνοντας λόγο για θράσος.
Όπως ανέφερε «εμείς στη ΝΔ, δεν είπαμε ποτέ ότι θα ακολουθήσουμε τη δική σας Βαρουφάκειο πολιτική, θα τα βάλουμε δήθεν όλα στο τραπέζι και θα φέρουμε τη μείωσή τους.
Εμείς προεκλογικά μιλήσαμε για εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις για να κτιστεί η αξιοπιστία και με αυτό το όπλο θα ζητήσουμε αναδιαπραγμάτευση».
Ακόμη, μεταξύ άλλων σημείωσε πως «πήραμε μια ισχυρή, καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό στις εκλογές να κυβερνήσουμε.
Ξεκινάμε δυνατά και ένα σπουδαίο μέλλον περιμένει τη χώρα στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του», ενώ μίλησε για «μεγάλη πολιτική που έφεραν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου στη χώρα», γιατί «για πρώτη φορά υπήρξε μια πολύ καλή και οργανωμένη εκστρατεία από τη ΝΔ με ξεκάθαρες θέσεις πάνω σε ορισμένα επίδικα σημεία».
«Τα 16 κεφάλαια που ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τέθηκαν στον ελληνικό λαό, εγκρίθηκαν και αποτελούν το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
Γι αυτά μιλάμε τώρα», σημείωσε.
Κάνοντας αναφορά στα θέματα της δικής του αρμοδιότητας, ο κ. Βορίδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ είναι μείζον θέμα που θα καθορίσει τα επόμενα χρόνια την αγροτική πολιτική και διαβεβαίωσε ότι θα στηριχτούν οι μικροκαλλιεργητές, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νέου νόμου για τον αγροτικό τομέα με στόχο την οργάνωση των παραγωγών και τη θεσμική τους εκπροσώπηση.
Τέλος, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του νόμου για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, λέγοντας μάλιστα πως «σεβόμαστε και αγαπάμε την ελληνική βιομηχανία τροφίμων.
Θέλουμε να τη στηρίξουμε, αλλά θα υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομιμότητας και αυστηρά για τις ελληνοποιήσεις.
Θα ζητήσουμε απόλυτη συμμόρφωση και δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης