Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση – Τι ανέφερε για τη ΔΕΗ

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση – Τι ανέφερε για τη ΔΕΗ
«Και να επαναφέρει η κυβέρνηση το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, δεν έχει σχέση με τη ΔΕΗ, διότι έχει αποσχιστεί», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί ανάχωμα σε όλη την προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης αντιμεταρρύθμισης και θα προσπαθήσει να οργανώσει μια νέα κοινωνική συμμαχία, ανάμεσα στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στους αδύναμους, στα μικρομεσαία στρώματα, ακριβώς γιατί πιστεύει σε μια Ελλάδα, στην οποία προτεραιότητα θα είναι οι ανάγκες των πολλών και όχι οι ανάγκες των λίγων και ισχυρών», τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.
Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε τις προγραμματικές αναφορές του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, για την ενέργεια, και επεσήμανε ότι  η ΝΔ προεκλογικά, «παρουσίαζε, με εμμονή, ένα σχέδιο παρωχημένο του 2014, το γνωστό σχέδιο της μικρής ΔΕΗ το οποίο ευτυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε, ώστε αυτή η εταιρεία να αποκτήσει στρατηγική εθνικού σχεδιασμού και να επενδύσει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» και πρόσθεσε «ερχεστε τώρα και λέτε να ιδιωτικοποιήσουμε τα δίκτυα.
Ποια δίκτυα;
Τον ΑΔΜΗΕ;
Που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα δημόσιας δυναμικής επιχείρησης στην Ευρώπη και ο οποίος υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττική-Κρήτη;
 Ο οποίος έχει συμπράξει με εταιρεία και έχει στρατηγικό σύμμαχο, και ταυτόχρονα διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο;».
Παρατήρησε ότι «και να επαναφέρει η κυβέρνηση το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, δεν έχει σχέση με τη ΔΕΗ, διότι έχει αποσχιστεί», ενώ συνέχισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση λέγοντας «μήπως πρόκειται για τον ΔΕΔΔΗΕ;
Για τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης μέσα στις πόλεις;».
Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «παραλάβαμε μια εταιρεία που είχε ανεβάσει τα τιμολόγια, από 2010 έως 2015, κατά 60%.
Είχαμε το ακριβότερο οικιακό ρεύμα στην Ευρώπη, και το δεύτερο ακριβό στην Ευρώπη στο βιομηχανικό ρεύμα, εσείς που κόπτεστε για τους μικρομεσαίους».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολιτική της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση.
«Λέτε ότι θα μεταφέρετε τον ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση, δηλαδή θα κόψετε από τους ΚΑΠ, θα μειώσετε δηλαδή επιχορηγήσεις προς την Αυτοδιοίκηση.
Αυτό καταδικάζει την Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.
«Αν γίνουν πράξη αυτά που ετοιμάζετε, δηλαδή, να μετατρέψετε το δήμαρχο από εκτελεστικό σε αποφασιστικό όργανο, κουρελιάζετε το Σύνταγμα και υπονομεύετε μια βαθιά δημοκρατική τομή, την απλή αναλογική», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης