Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Να παρουσιάσει με καθαρότητα το σχέδιό της για το ασφαλιστικό σύστημα η κυβέρνηση

Αχτσιόγλου: Να παρουσιάσει με καθαρότητα το σχέδιό της για το ασφαλιστικό σύστημα η κυβέρνηση
"Oι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας και άλλες θετικές ρυθμίσεις έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου
Η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει με καθαρότητα το σχέδιό της για το ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Έχουμε καλέσει την κυβέρνηση, πάρα πολλές φορές, να εξηγήσει και να παρουσιάσει με καθαρότητα αυτό το σχέδιό της. Γιατί δεν λέει; Γιατί δεν εξηγεί; Γιατί δεν λέει στους ελεύθερους επαγγελματίες πώς θα πληρώνουν εισφορές; Θα πληρώνουν στη βάση του πραγματικού τους εισοδήματος; Όπως κάναμε εμείς και έτσι 9 στους 10 εξ αυτών πλήρωναν 200 ευρώ τον μήνα; Θα πληρώνουν στη βάση του παλαιού συστήματος; Των κλάσεων; Δεν δικαιούνται οι πολίτες να γνωρίζουν αυτά τα δεδομένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση ενώ μιλάει για φοροελαφρύνσεις και τήρηση των στόχων των πλεονασμάτων δεν εξηγεί πού θα βρει 1,8 δισ. το 2020 για να κάνει τις φοροελαφρύνσεις της.
Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου «υπάρχει εικόνα τεράστιας και γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας που δεν μπορεί να διαιωνίζεται».
«Θα βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη, σε κάθε ενέργεια η οποία θα υποβιβάσει τα δικαιώματα και το εισόδημα εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων», είπε η κ. Αχτσιόγλου.
Κάνοντας αναφορά στον ΣΕΠΕ και τις αποφάσεις της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «στις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης συγκαταλέγεται η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, από Ειδική Γραμματεία σε μια απλή Διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας.
Είναι μια κίνηση με σαφές ιδεολογικό πρόσημο, είναι μια κίνηση που υποβαθμίζει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, σε μια γραφειοκρατική δομή εντός του υπουργείου, που καταργεί την αυτοτέλειά του, που δεν επιτρέπει στο ελεγκτικό αυτό Σώμα να κάνει τον σχεδιασμό του και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεών του.
Είναι μια κίνηση που δίνει ένα σαφές μήνυμα για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας».
Αναφορικά με το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδίδεται σε μια διασπορά ψευδών ειδήσεων που σκοπεύουν στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Όπως εξήγησε «ο νέος υπουργός λέει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι 400.000.
Τα ίδια τα ταμεία τον διαψεύδουν και στα στοιχεία που δίνουν, στα τέλη Ιουνίου, λένε ότι οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι 100.000 και μάλιστα λένε ότι είναι μειωμένες 71% από αυτές που είχαν παραδοθεί αρχές του 2015, αυτές δηλαδή που είχε παραδώσει τότε ο κ. Βρούτσης».
Τέλος, για τις συντάξεις χηρείας η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «ο αρμόδιος υπουργός δεν προστάτευσε ούτε τον πρωθυπουργό του και τον έβαλε να πει, ως εξαγγελία, την αύξηση των συντάξεων χηρείας, ενώ είναι γνωστό  γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας και άλλες θετικές ρυθμίσεις έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Μάλιστα, η  κ. Αχτσιόγλου, αφού τόνισε πως «ήταν γνωστό από τότε ότι για να πληρωθούν αυτές οι αυξήσεις, θα έπρεπε να φτιαχτεί ένα μηχανογραφικό σύστημα και είχε προδιαγραφεί ότι θα καταβληθούν αυτές οι αυξήσεις τέλος Ιουλίου», κατέθεσε στοιχεία ότι αυτές οι συντάξεις είναι 57.000.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης