Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στον αέρα τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στον αέρα τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου
Οι φοροαπαλλαγές που έχει δεσμευθεί η ΝΔ, δεν είναι απλώς εφικτές, είναι αναγκαίες για να πάρει μπρος η οικονομία
Αιχμές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου αφήνει ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής λέγοντας ότι «το έργο είναι στον αέρα».
Σε συνέντευξη του στη Real news αναφέρει ότι «ένα έργο που πριν 5 χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση, το παραλάβαμε σπασμένο σε 8 κομμάτια από τα οποία δεν έχει ξεκινήσει κανένα. Στα 3 δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση γιατί υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με το ΣτΕ και τον ανάδοχο που δεν μπορεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή».
«Το έργο είναι στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση. Μελετάμε διεξοδικά το θέμα και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση», συμπληρώνει ο υπουργός Υποδομών.
Όσον αφορά την αύξηση στα διόδια που ανακοίνωσε η Αττική οδός ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθαρίζει πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό» ενώ σχολιάζοντας τις φοροαπαλλαγές που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «οι φοροαπαλλαγές που έχει δεσμευθεί η ΝΔ, δεν είναι απλώς εφικτές, είναι αναγκαίες για να πάρει μπρος η οικονομία».
Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας πολύ θα ήθελε να βρει μια "κολυμβήθρα του Σιλωάμ", ή έστω να κατασκευάσει κάποιους εκ των υστέρων "συνενόχους", αλλά δεν πρόκειται να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αντιθέτως. Τον καταδίκασε ο ελληνικός λαός, θα τον καταδικάσει και η Ιστορία».
Ερωτηθείς για τη στάση που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι το ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στην έξαλλη αντιπολίτευση θα είναι μασκαραλίκι. «Αν βγάλει το καπέλο της "σοβαρότητας" που προσπαθούσε να φορέσει ως κυβέρνηση και βάλει πάλι το καπέλο της "επανάστασης", απλώς θα καταλάβουν ακόμα περισσότεροι ότι είναι ένα κόμμα εθισμένο στις ευκαιριακές μεταμορφώσεις» προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης