Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βρούτσης: Η ισχύουσα ρύθμιση με τις 120 δόσεις είναι η τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες, δεν θα υπάρξει άλλη

Βρούτσης: Η ισχύουσα ρύθμιση με τις 120 δόσεις είναι η τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες, δεν θα υπάρξει άλλη
Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τους οφειλέτες σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας
Η τρέχουσα ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα είναι η τελευταία, που θα υπάρξει, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων, τις οποίες η ΝΔ να διευρύνει για τις επιχειρήσεις αλλά και να επιφέρει ευνοικές αλλαγές για όσους υπαχθούν .
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, πως θα η τελευταία φορά που θα υπάρξει τέτοια ρύθμιση.
Υποστήριξε δε πως η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά.
«Οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά λέμε ότι δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση.
Σημαίνει ότι όποιος σήμερα μας ακούει είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το ελληνικό κράτος για να υπάρξει συμμόρφωση και να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές των απαιτήσεων. Επιτέλους στον τόπο μας πρέπει να  επιβραβευτούν και οι συνεπείς, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως στα άμεσα σχέδια είναι και η πρωτοβουλία του λευκού μητρώου επιχειρήσεων.»
Υπενθυμίζεται, πως από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στη ρύθμιση, που βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, με στόχο να υπαχθούν περισσότεροι πολίτες με οφειλές.

Ειδικότερα:

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

– Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.

– Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.

– Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.

– Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

Εξάλλου με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο,, καταργείται το όριο του τζίρου (έως 2 εκατ. ευρώ) για την υπαγωγή των νομικών προσώπων στις 120 δόσεις και με τις νέες διατάξεις θεσπίζεται όριο οφειλής.
Επί της ουσίας καταργείται η διάκριση μεταξύ νομικών και φυσικών προσώπων.
Ετσι οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση σε 120 δόσεις, ανεξάρτητα με το ύψος των ακαθαρίστων εσόδων, που είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο σήμερα αποκλείονται από τις μηνιαίες ευκολίες πληρωμής.
Με αυτά τα δεδομένα η συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι πολύ μικρή, καθώς οι δόσεις που «βγάζει» το σύστημα δεν ξεπερνούν τις 24 παρά τις βελτιώσεις προς το καλύτερο στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης