Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Οι ΗΠΑ θα νικήσουν στον «ψυχρό πόλεμο των νομισμάτων» με αδύναμο δολάριο

tags :
Pimco: Οι ΗΠΑ θα νικήσουν στον «ψυχρό πόλεμο των νομισμάτων» με αδύναμο δολάριο
Το δολάριο είναι πιο πιθανό να αποδυναμωθεί, ανέφερε η Pimco
Οι ΗΠΑ πιθανόν να αναδειχθούν o νικητής στον «ψυχρό πόλεμο των νομισμάτων», ο οποίος έχει αναθερμανθεί τελευταία, σύμφωνα με τον Joachim Fels, της Pimco.
"Αν υπάρξει νικητής σε αυτόν τον «ψυχρό πόλεμο των νομισμάτων», πρόκειται να είναι οι ΗΠΑ υπό την έννοια ότι το δολάριο είναι πιο πιθανό να αποδυναμωθεί", δήλωσε ο Fels.
Όπως εξήγησε ο ίδιος ο ψυχρός νομισματικός πόλεμος αναφέρεται σε μια σύγκρουση που δεν διεξάγεταθ με την άμεση παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών στις αγορές συναλλάγματος, αλλά με περικοπές επιτοκίων, αρνητικά επιτόκια (όπως στην Ευρώπη και την Ιαπωνία), ποσοτική χαλάρωση και έλεγχο της καμπύλης των αποδόσεων.
Στην περίπτωση των ΗΠΑ, τα "προεδρικά tweets" επίσης επηρεάζουν το μίγμα, πρόσθεσε ο Fels.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στις αρχές του 2017, λίγο μετά την εκλογή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μίλησε στον υπουργό Οικονομικών  Steven Mnuchin για την ανάγκη για ένα πιο ήπιο δολάριο.
Στη συνέχεια, το δολάριο ήταν ασθενέστερο για ολόκληρο το έτος.
"Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και πάλι, ειδικά καθώς η Fed έχει προφανώς μεγαλύτερο περιθώριο για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή την Τράπεζα της Ιαπωνίας", δήλωσε ο Fels.
"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πιθανώς το πάνω χέρι σε αυτό τον νομισματικό πόλεμο", πρόσθεσε.
Είναι σαφές ότι επιστρέφουμε στην κατάσταση όπου όλοι θα ήθελαν να δουν ένα ασθενέστερο νόμισμα.
Κανείς, καμία κεντρική τράπεζα, δεν θέλει πραγματικά ένα ισχυρότερο νόμισμα και γι 'αυτό είναι ένας ψυχρός πόλεμος νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης