Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε δύο 24ωρα, στις 24 Ιουλίου, ο Boris Johnson θα έλθει αντιμέτωπος με την Ιστορία – Θα πρέπει να φέρει συμφωνία για το Brexit

tags :
Σε δύο 24ωρα, στις 24 Ιουλίου, ο Boris Johnson θα έλθει αντιμέτωπος με την Ιστορία – Θα πρέπει να φέρει συμφωνία για το Brexit
Η στερλίνα έχει βυθιστεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 μηνών
Σε δύο 24ωρα, στις 24 Ιουλίου, οι επενδυτές θα ξυπνήσουν με έναν νέο βρετανό πρωθυπουργό.
Ο Boris Johnson, το πρόσωπο της εκστρατείας της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016, είναι - εάν οι αγορές στοιχημάτων είναι έγκυρες - σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει την πλειοψηφία των ψήφων των μελών του Συντηρητικού Κόμματος και θα γίνει ο νέος ηγέτης, επικρατώντας του Jeremy Hunt.
Η στερλίνα έχει βυθιστεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 μηνών, καθώς οι δύο υποψήφιοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον με σκληρή ρητορική Brexit, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων να εγκαταλείψουν την ΕΕ με ή χωρίς μεταβατική συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.
Reuters Graphic
Υπάρχει η άποψη ότι, μόλις βρεθεί στην εξουσία, ο νέος πρωθυπουργός θα μετριάσει τη ρητορική και θα αρχίσει εκ νέου διαπραγμάτευση συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.
Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξαν επίσης ένα σχέδιο που θα καταστήσει αυστηρότερους όρους για την κυβέρνηση σε μια μη-συμφωνία για το Brexit.
Αλλά ο Johnson μπορεί να έχει εγκλωβιστεί με τις υποσχέσεις του, με τους επενδυτές να αναμένουν απότομη αύξηση της μεταβλητότητας στο νόμισμα έως τις 31 Οκτωβρίου.
Οι τράπεζες προειδοποιούν ότι η λίρα θα είναι κοντά ή πάνω στην απόλυτη ισοτιμία με το ευρώ και το δολάριο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης