Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα σελίδα ανοίγει ο υπουργός Ανάπτυξης στην Creta Farms - Tι ακολουθεί μετά την υπογραφή του MoU

tags :
Νέα σελίδα ανοίγει ο υπουργός Ανάπτυξης στην Creta Farms - Tι ακολουθεί μετά την υπογραφή του MoU
Η επόμενη μέρα και η πιθανή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με τους εργαζομένους στο Ρέθυμνο
Τη διασφάλιση των εργαζομένων της Creta Farms εξασφάλισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με την παρέμβασή του στην υπόθεση της Creta Farms, όπου η κόντρα των δύο αδελφών έφερε την εταιρεία στο χείλος της καταστροφής και ένα βήμα πριν την αναζήτηση εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων.
Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το λεπτό αυτό ζήτημα ήταν καθοριστικός και κατάφερε να κάνει και τα δύο αδέλφια να υπογράψουν.
Επιπλέον φάνηκε πως γνωρίζει σημαντικές και καθοριστικές λεπτομέρειες για το θέμα.
Τα δύο αδέλφια υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης με τις τράπεζες ενώ σημειώνεται πως προσήλθαν σε διαφορετικές ώρες σήμερα το πρωί στο γραφείο του υπουργού.
Πλέον οι τράπεζες θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή, η οποία σήμερα δεν μπορεί να καλύψει ούτε το 1/3 της ζήτησης σε εβδομαδιαία βάση.
Παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή μέσα από διαγωνισμό και την ίδια ώρα θα καταστρωθεί το σχέδιο σωτηρίας.
Ένα σχέδιο που δεν μπορεί από το να περιλαμβάνει κούρεμα υποχρεώσεων της κρητικής εταιρείας και προς τις τράπεζες και προς τρίτους (προμηθευτές κ.α.), σημειώνουν πηγές που ήταν κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να υπάρξουν λεπτομέρειες.
Οι τράπεζες πάντως θα έχουν το πάνω χέρι αφού θα τοποθετήσουν και άνθρωπο ο οποίος θα αναλάβει το κομμάτι της αναδιοργάνωσης, ενώ σήματα και πατέντες θα γυρίσουν στην εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται άμεσα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ρέθυμνο και να μιλήσει στους εργαζομένους.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης