Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεφωνική επικοινωνία Cavusoglu - Lavrov για την κατάσταση στη Συρία και ιδιαιτέρα στο Ιντλίμπ

tags :
Τηλεφωνική επικοινωνία Cavusoglu - Lavrov για την κατάσταση στη Συρία και ιδιαιτέρα στο Ιντλίμπ
Τηλεφωνική επικοινωνία Cavusoglu - Lavrov για την κατάσταση στη Συρία
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας M. Cavusolgu και S. Lavrov είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS από την Άγκυρα, επικαλούμενο πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ο υπουργός μας μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Lavrov.
Συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και ιδιαίτερα την κατάσταση στο Ιντλίμπ», επισήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ η πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Σότσι, Putin και Erdogan είχαν καταλήξει σε συμφωνία να δημιουργήσουν έως τις 15 Οκτωβρίου αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων έως τη γραμμή που θα χωρίζει τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας και την ένοπλη αντιπολίτευση.
Ωστόσο η Άγκυρα είχε ζητήσει πρόσθετο χρόνο για να ξεκινήσεις τις περιπολίες, καθώς δεν μπορούσε τότε να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει ασφαλής κατάσταση.
Στις 8 Μαρτίου το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός άρχισε τις περιπολίες στο Ιντλίμπ στο πλαίσιο των συμφωνιών με τη Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συσταθεί το ταχύτερο δυνατόν η επιτροπή για τη σύνταξη του νέου συντάγματος της Συρίας.
Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης