Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Εύχομαι να έχετε στραφεί στον πολιτικό πολιτισμό - Επί 4 χρόνια θέσατε εμπόδια σε κάθε θετική απόφαση

Τσίπρας: Εύχομαι να έχετε στραφεί στον πολιτικό πολιτισμό - Επί 4 χρόνια θέσατε εμπόδια σε κάθε θετική απόφαση
Ήπια επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό
Με διάθεση σχεδόν αστεϊσμού ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι στην τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων επικράτησε ένας πολιτικός πολιτισμός.
«Παρακολουθούμε έναν πολιτικό διάλογο ο οποίος διεξάγεται σε ένα πολύ καλό κλίμα, τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης.
Μας έχει κάνει εντύπωση η μετατροπή των ύβρεων και των κραυγών σε μία θεσμική αταραξία», τόνισε ο κ. Τσίπρας στο ξεκίνημα της ομιλίας του.
Όμως το θετικό αυτό κλίμα δεν διατηρήθηκε για πολύ ώρα, καθώς άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ο ίδιος αλλά και κορυφαία στελέχη της ΝΔ όχι μόνο αντιτάχθηκαν σε κάθε θετική πρόταση που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σχεδόν συνεχώς έφερναν την καταστροφή και ζητούσαν, όλη την ώρα, εκλογές.
Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο άσκησε αντιπολίτευση τη ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, υποστηρίζοντας ότι «μας κατηγορήσατε ακόμη και για την τραγωδία στο Μάτι, αλλά μετά πήρατε στην κυβέρνησή σας τον αστυνομικό που χειρίστηκε την όλη υπόθεση».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι στην ουσία εξαπάτησε αρκετούς ανθρώπους και ότι έκανε τα πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους.
«Πάει πολύ να μας λέτε ότι εσείς κερδίσατε τον λαϊκισμό.
Εσείς τον τροφοδοτήσατε και κυρίως με το Μακεδονικό.
Μία επιλογή που θα σας ακολουθεί».
Στρεφόμενος στο θέμα της οικονομία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα σχέδιο για τη στήριξη των περισσότερο αδύναμων στρωμάτων, το οποίο εφαρμόστηκε σε τρεις φάσεις και αναφέρθηκε εκτενώς στα θετικά μέτρα που είχε λάβει η δική του κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των μηνώ μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018.
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έβγαλε τη χώρα από τα προγράμματα στήριξης και από την αυστηρή επιτήρηση και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι ποτέ δεν αναγνώρισε αυτά τα επιτεύγματα, ενώ όλα τα θετικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ τα χαρακτήριζε ως «παροχολογία».
Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε θετικά μέτρα τα οποία αποτιμούνται σε αρκετά δισ. ευρώ, το γεγονός ότι η δική του πρόταση κυρίως για τον ΕΝΦΙΑ δημιουργεί ελαφρύνσεις περί των 400 εκατ. ευρώ «εσείς πανηγυρίζετε και ετοιμάζεστε να περάσετε κάτω από την αψίδα του θριάμβου.
Θα το δούμε.
Εδώ θα είμαστε.
Θα σας κρίνει, άλλωστε, ο ελληνικός λαός αυτά που είπατε και αυτά που θα κάνετε».
Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να δημιουργήσει σε συνεργασία με τον ESM ένα καλό μαξιλάρι ρευστότητας και ταυτόχρονα «έδιωξε» το ΔΝΤ, το οποίο συνεχώς πίεζε για όλο και πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.
«Φαίνεται ότι τα μέτρα ελάφρυνσης δεν είναι δεδομένα.
Πρέπει άμεσα να απαντήσετε τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτά που ψηφίσαμε εμείς», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους.
Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική δεν ενώνει τους Έλληνες.
Αν σχέδιο σας είναι να ακυρώσετε τις ελαφρύνσεις που φέραμε και να φέρετε επιβαρύνσεις, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο πισωγύρισμα που δεν θα περάσει έτσι.
Θα το καταλάβει ο ελληνικός λαός».
Έθεσε ορισμένα ερωτήματα στον πρωθυπουργό αναφορικά με τις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας αλλά και για το εάν θα προχωρήσει ή όχι στην αλλαγή του ένα-προς πέντε στον Δημόσιο Τομέα (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να σώσει τη ΔΕΗ και κυρίως δεν προχώρησε σε αύξηση των τιμολογίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης