Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Από το 2012 έως το 2014 η τρόικα σας εξευτέλιζε

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Από το 2012 έως το 2014 η τρόικα σας εξευτέλιζε
Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό εκτός της Βουλής 
Απάντηση μέσα από το μπλογκ του έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον απόηχο των δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης.
«Καθώς ο Κανονισμός της Βουλής δεν μου επιτρέπει να σας απαντήσω κ. Μητσοτάκη, το κάνω – μέσα από την Αίθουσα του Κοινοβουλίου – εδώ!
Είπατε πως η κυβέρνησή σας δεν έχετε ανάγκη συμβουλών για το πως θα διαπραγματευτείτε από το “δίδυμο της καταστροφής Βαρουφάκη-Τσίπρα”.
Σας κατανοώ κ. Μητσοτάκη.
Από το 2012 έως και το Δεκέμβρη του 2014 η τρόικα σας εξευτέλιζε παρά το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που τους λέγατε.
Όταν, λοιπόν, τον Γενάρη του 2015 κάποιος μπήκε στο Eurogroup και τους είπε ΟΧΙ, κάνοντας ακόμα και νεοδημοκράτες να νιώσουν ανάταση, εσείς νιώσατε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σας.
Κι όταν ο λαός στήριξε το ΟΧΙ εκείνο με 62% βρεθήκατε στο καλάθι των αχρήστων.
Αν και την επομένη ο κ. Τσίπρας σας ανέσυρε από εκείνο το καλάθι, και μαζί ανατρέψατε το ΟΧΙ (μπαίνοντας έτσι σε τροχιά επιστροφής στην εξουσία), την τρομάρα εκείνη που περάσατε, την ερήμην σας (και εις βάρος σας) ανάταση του ελληνικού λαού, δεν την συγχωρείτε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, καταλήγοντας:
Το να με χαρακτηρίζουν “καταστροφέα” εκείνοι που έλεγαν ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ την ώρα που πάσχιζα για την αναδιάρθρωση χρέους που είναι απαραίτητη για την κατάργηση της Χρεοδουλοπαροικίας μας αποτελεί μεγάλη τιμή. Σας ευχαριστώ για αυτήν.
Όπως είχα πει στην επιστολή παραίτησής μου, θα φέρω στο πέτο μου το μίσος της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού ως μετάλλειο τιμής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης