Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iglesias (Podemos): Δεν θα δεχθούμε «διακοσμητικές» κυβερνητικές θέσεις

tags :
Iglesias (Podemos): Δεν θα δεχθούμε «διακοσμητικές» κυβερνητικές θέσεις
Ο Sanchez θεωρείται απίθανο να κερδίσει την πρώτη ψηφοφορία, αύριο Τρίτη (23/7/2019) , στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 176 ψήφων. 
Οι Podemos δεν θα αποδεχθούν «διακοσμητικές» κυβερνητικές θέσεις σε καμία κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές σε αντάλλαγμα στήριξης στην κυβέρνηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Pedro Sanchez δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των Podemos Pablo Iglesias.
Νωρίτερα σήμερα, ο Sanchez , κατά την πρώτη μέρα της διήμερης διαδικασίας της ισπανικής βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, άφησε να εννοηθεί ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του (PSOE) βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Podemos για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σημειώνοντας ότι χρειάζονται ακόμη κάποιες εργασίες για την κατάληξη συμφωνίας.
Ωστόσο, ο Iglesias υποστήριξε ότι απαιτούνται πολλά ακόμη για να συμφωνηθούν.
«Σεβαστείτε τους ψηφοφόρους μας και μην μας προσφέρετε κυβερνητικές θέσεις απλού διακοσμητικού χαρακτήρα, επειδή δεν θα τις δεχτούμε», τόνισε ο Iglesias. Ωστόσο, είπε, ότι το κόμμα του επιθυμεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Ο Sanchez θεωρείται απίθανο να κερδίσει την πρώτη ψηφοφορία, που αναμένεται να γίνει περίπου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), αύριο Τρίτη (23/7/2019) , όπου απαιτείται πλειοψηφία 176 ψήφων, απόλυτη πλειοψηφία.
Στην δεύτερη ψηφοφορία της Πέμπτης απαιτείται απλή πλειοψηφία.
Εάν οι διαπραγματεύσεις Σοσιαλιστών - Podemos αποτύχουν, ο Pedro Sanchez θα έχει περιθώριο άλλων δύο μηνών για να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου.
Διαφορετικά, οι Ισπανοί θα πρέπει να επιστρέψουν στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης