Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Μπορώ να κερδίσω τον πόλεμο στο Αφγανιστάν σε μια εβδομάδα

tags :
Trump: Μπορώ να κερδίσω τον πόλεμο στο Αφγανιστάν σε μια εβδομάδα
Ο Trump έχει ζητήσει τη βοήθεια του Πακιστάν για την αντιμετώπιση του ισλαμικού εξτρεμισμού.
Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν "σε μια εβδομάδα", αλλά δεν θα ήθελε να αφανίσει τη χώρα από προσώπου γης.
Αυτό ισχυρίστηκε ο Trump παρουσία τους πρωθυπουργού του Πακιστάν, Imran Khan, ο οποίος επιδιώκει να ξανακερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια αμερικανικής βοήθειας, την οποία διέκοψε πέρσι η Αμερική κατηγορώντας το Ισλαμαμπάντ ότι δεν κάνει αρκετές ενέργειες για να καταπολεμήσει τον εξτρεμισμό.
Ο Τράμπ δήλωσε ότι η βοήθεια θα μπορούσε να αποκατασταθεί «ανάλογα με την πρόοδο», αλλά υποστήριξε ότι οι αμερικανο-πακιστανικές σχέσεις ήταν καλύτερες από τότε διεκόπη η βοήθεια.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπήρχαν ελπίδες ότι οι Ταλιμπάν θα προχωρήσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες τις επόμενες μέρες.
Με δήλωσή του ο Λευκός Οίκος αναγνώρισε ότι"Το Πακιστάν έχει καταβάλει προσπάθειες για τη διευκόλυνση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Αφγανιστάν και θα τους ζητήσουμε να κάνουν περισσότερα", ενώ συνέχισε "Η πορεία προς μια ισχυρή και διαρκή εταιρική σχέση μεταξύ του Πακιστάν και των ΗΠΑ έγκειται στη συνεργασία για την εξεύρεση ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν".
Επίσης, ο Πακιστανός πρωθυπουργός ζήτησε την ουσιαστική διαμεσολάβηση της Αμερικής για την εξεύρεση λύσης της χρόνιας διαμάχης ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν για το Κασμίρ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι και ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi έχει υποβάλει παρόμοιο αίτημα, ενώ τόνισε ότι «είναι απίστευτο ότι δύο χώρες με πολύ έξυπνη ηγεσία δεν μπορούν να λύσουν ένα τέτοιο πρόβλημα» και ότι θα ήταν πρόθυμος να μεσολαβήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης