Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος από τις φήμες για τον θάνατο του Erdogan - Διαψεύδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

tags :
Σάλος από τις φήμες για τον θάνατο του Erdogan - Διαψεύδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Η τουρκική κυβέρνηση και άλλες τουρκικές πηγές δεν έχουν έως τώρα προβεί επίσημα σε κάποια επίσημη διάψευση
(upd) Σάλος έχει προκληθεί από το όργιο φημών για τον θάνατο του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan απόι καρδιακή προσβολή, με τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως να διαψεύδουν.
Το πρακτορείο “Arab Turk” διέψευσε τις φήμες, αναφέροντας ότι δεν έχουν «καμία βάση».
Το συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε πηγή μέσα από την Προεδρία, η οποία ανέφερε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας.
«Ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης σκόπιμα διαδίδουν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις.
Ο Πρόεδρος Erdogan συνεχίζει το έργο του κανονικά και δεν έχει υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία του.
Είναι σε εξαιρετική κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Erdogan φέρεται να είναι σε ολιγοήμερες διακοπές, όπως αναφέρουν σάιτ από την Τουρκία και το Ισραήλ.
Πάντως έως τώρα επίσημα δεν υπάρχει όποιαδήποτε αντίδραση από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης, αν και οι πληροφορίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου αρκετές ώρες.
Κάτι που προκαλεί και πάλι διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς άλλοι λένε ότι η σιωπή της τουρκικής κυβέρνησης αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα απαντήσει σε αναληθή δημοσιεύματα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κορυφαία τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν καν την είδηση στις ιστοσελίδες τους, ενώ στα περισσότερα εξ αυτών η πρώτη είδηση αφορά την εκτόξευση πυραύλων στη Συρία σε περιοχή η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους του ΡΚΚ.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με δημοσιεύματα αραβικών ιστοσελίδων και όπως ήταν φυσικό το ζήτημα έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσω των social media, αρχικά μεταξύ χρηστών από τα αραβικά κράτη, αλλά αυτό επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες.
Τα σενάρια θανάτου του τούρκου προέδρου φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Erdogan, και έτσι η φήμη διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ισραηλινές ιστοσελίδες πάντως, οι οποίες παρακολουθούν το θέμα, αναφέρουν πως ο τούρκος πρόεδρος είναι διακοπές και για το λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα του «Erdogan» όπου πλέον κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να το επεξεργαστεί για όσο διάστημα το θέμα είναι υπό έρευνα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης