Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν νομιμοποιεί την «εξόρυξη» ψηφιακών νομισμάτων

Το Ιράν νομιμοποιεί την «εξόρυξη» ψηφιακών νομισμάτων
Το Ιράν νομιμοποιεί το «mining» κρυπτονομισμάτων 
Στη νομιμοποίηση της «εξόρυξης» (mining) ψηφιακών νομισμάτων προχώρησαν οι αρχές του Ιράν, ενώ αναμένεται παράλληλα να θέσουν τα όρια για τον νέο κλάδο.
Σύμφωνα με το Ιρανικό Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ορυχείων και Γεωργίας, η κυβερνητική οικονομική επιτροπή ενέκρινε το mining την Κυριακή (21/7), με τηη κυβέρνηση να αναζητά πλέον τρόπους ρύθμισης αυτής της δραστηριότητας στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομικής δομής.
"Ένας μηχανισμός για την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της κυβέρνησης και αργότερα θα τεθεί σε συζήτηση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου," δήλωσε ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, Abdolnaser Hemmati.
Ομοίως, ο υφυπουργός Ενέργειας Homayun Haeri δήλωσε ότι οι υπουργοί θα ψηφίσουν σχετικά με ένα μέτρο για την έγκριση ενός ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας για το mining.
Υπενθυμίζτεαι ότι τον περασμένο μήνα οι αρχές του Ιράν προχώρησαν στην κατάσχεση ενός μεγάλου αριθμού μηχανημάτων «εξόρυξης» Bitcoins, σε δύο εγκαταλελειμμένα εργοστάσια.
Όπως αναφέρεται, η εξόρυξη γινόταν με κατανάλωση επιδοτούμενης -από το κράτος- ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι μηχανές, οι οποίες παράγουν κρυπτονομίσματα που απαγορεύονται στο Ιράν, ευθύνονται ως επί το πλείστον για την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 7% εντός του Ιουνίου 2019, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Ενέργειας.
Το 2018, η κεντρική τράπεζα του Ιράν απαγόρευσε στις τράπεζες της χώρας να διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Βitcoin, λόγω των ανησυχιών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης