Διεθνή

Γαλλία: Την Ursula von der Leyen υποδέχτηκε ο Emmanuel Macron

Γαλλία: Την Ursula von der Leyen υποδέχτηκε ο Emmanuel Macron
Την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, υποδέχθηκε στο Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron
Την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, υποδέχθηκε σήμερα (23/7/2019) στο Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, διαβεβαιώνοντας ότι συμμερίζεται τις προτεραιότητές της για το άνοιγμα «μιας νέας σελίδας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι της πρώην υπουργού Άμυνας της Γερμανίας μετά την εκλογή της στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Συμφωνούμε να εργαστούμε και οι δύο για μια ισχυρή, ενωμένη και φιλόδοξη Ευρώπη», δήλωσε η der Leyen, μόλις έφθασε στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας.
«Ξέρω ότι είστε δίπλα μου», συμπλήρωσε η ίδια, απευθυνόμενη στον Macron, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη στήριξή του» στην εκλογή της.
Από την πλευρά του, ο Macron υπογράμμισε ότι ο ίδιος και η Γαλλία «συμφωνούν απόλυτα» με το πρόγραμμα που περιέγραψε η der Leyen ενώπιον το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων της, «μια πραγματική φιλοδοξία για το κλίμα», «η αξίωση της κοινωνικής προόδου», η προώθηση «μιας Ευρώπης που προστατεύει και γνωρίζει πώς να διευθετήσει το θέμα των μεταναστεύσεων, μια σημαντική πρόκληση» και «μια Ευρώπη των αξιών, που υπερασπίζεται το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου», περιέγραψε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.
Πρόκειται για «μια νέα σελίδα που θα ανοίξετε» για την ΕΕ, συμπλήρωσε ο ίδιος στρεφόμενος προς την der Leyen, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.
Για τον Macron, το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα που προεδρεύει στην Κομισιόν «αποτελεί ενσάρκωση ενός νέου προσώπου, μιας νέας φιλοδοξίας, μιας Ευρώπης που θέλει να αναγεννηθεί».
Εξάλλου, η der Leyen διατύπωσε τη βούλησή της να συγκροτήσει μια Επιτροπή με «50% γυναίκες και 50% άνδρες».
Μετά το Παρίσι, η νέα πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να επισκεφθεί την Πολωνία και την Κροατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης