Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economis: Aισιόδοξες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ - Αργεί η παγκόσμια ανάκαμψη

Capital Economis: Aισιόδοξες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ - Αργεί η παγκόσμια ανάκαμψη
Η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες θα αργήσει να αποδώσει καρπούς
Υπερβολικά αισιόδοξες χαρακτηρίζει η Capital Economics τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι η ανάκαμψη θα καθυστερήσει.
Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, αυτές παραμένουν πολύ πιο ισχυρές έναντι των εκτιμήσεων της Capital Economics.
Ειδικά οι προβλέψεις για τις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι υπερβολικά αισιόδοξες, όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες θα αργήσει να αποδώσει καρπούς.
Το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 1,7% το 2020  από 1,9% το 2019, την  ώρα που η Capital Economics εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα υποχωρήσει στο 0,9% το 2020 από 1,6% φέτος.
Το Ταμείο προεξοφλεί ότι η δημοσιονομική στήριξη από τη Federal Reserve θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
Ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ βασίζονται στις προσδοκίες των αγορών για τα επιτόκια.
«Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ είναι επίμονα ισχυρές, αντανακλώντας ενδεχομένως  τις θεσμικές πιέσεις για τη δημοσίευση προβλέψεων σύμφωνα με τις απόψεις των μελών.
Οι προβλέψεις ενδέχεται να αποδειχθούν υπερβολικά αισιόδοξες αυτή τη φορά, αλλά για οικονομικούς λόγους και όχι για πολιτικούς λόγους που επικαλείται το Ταμείο», τονίζει η Capital Economics.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης