Τελευταία Νέα
Διεθνή

O γερμανικός Τύπος «ισοπεδώνει» τον Boris Johnson - «Βρετανικό χιούμορ» η εκλογή του

tags :
O γερμανικός Τύπος «ισοπεδώνει» τον Boris Johnson - «Βρετανικό χιούμορ» η εκλογή του
"Βρετανικό χιούμορ" είναι ο εύγλωττος πρωτοσέλιδος τίτλος της Tageszeitung
Μάλλον ισοπεδωτικά είναι τα σχόλια στον γερμανικό Τύπο για την αναρρίχηση του Boris Johnson στο '"τιμόνι" της Βρετανίας, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Ανατρέχοντας στο δημοσιογραφικό παρελθόν του, η Frankfurter Allgemeine Zeitung παρατηρεί: "Ως νεαρός ανταποκριτής ο Boris Johnson είχε ασχοληθεί με την ΕΕ και τους θεσμούς της, διακρινόμενος για τη χαιρεκακία, την ειρωνεία του, καθώς και την παραπλανητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μay από το 2016 έως το 2018, ξεχώρισε για την έλλειψη επιτυχιών και για την αγενή ρητορική του.
Πολλοί από εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί του έχουν δυσάρεστες αναμνήσεις.
Το γεγονός ότι ο Johnson γίνεται τώρα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα τους φαίνεται ως μία πρόκληση του πεπρωμένου ή ως ένα κακόγουστο αστείο".
"Βρετανικό χιούμορ" είναι ο εύγλωττος πρωτοσέλιδος τίτλος της Tageszeitung πάνω από μία φωτογραφία του Johnson να ποζάρει δίπλα στον ανδριάντα του Churchill.
Για τη Sueddeutsche Zeitung, "η αναρρίχηση του Boris Johnson στην πρωθυπουργία είναι η νεότερη απόδειξη για τη δυσλειτουργία του πολιτικού συστήματος στη Βρετανία. Εδώ και πολύ καιρό κανένας πρωθυπουργός δεν έχει εδραιωθεί με τόσο αντιδημοκρατικό τρόπο, αναλαμβάνοντας τα ηνία σε μία ώρα έσχατης ανάγκης και μάλιστα με τόσο ασήμαντα προσόντα".
Τέλος, η Badische Zeitung σημειώνει: "Η Βρετανία έχει έναν πρωθυπουργό που πατάει γκάζι στον δρόμο της εξόδου από την ΕΕ. Δεν είναι υπόθεση των υπόλοιπων Ευρωπαίων να τον σταματήσουν".

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης