Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε υψηλά 7 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Σε υψηλά 7 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Η ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνία έδωσε ώθηση στη συνολική επχιερηματική δραστηριότητα της χώρας
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/7) στοιχεία της Markit, δεχόμενη ώθηση κυρίως από την ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,2 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών σκαρφάλωσε στις 52,3 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, ενώ ο PMI για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 49,6 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο σημείωσε άνοδο, παρέμινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω ασθενέσθερης ζήτησης από την Κίνα, καθώς και αυξημένων εμπορικών εντάσεων με τη Νότια Κορέα.
«Τα στοιχεία για τον σύνθετο PMI δείχνουν μία μέτρια βελτίωση στην παραγωγή των ιδιωτικών επιχειρήσεων τον Ιούλιο, με την κατανάλωση στην κλάδο υπηρεσιών να παρέχει στήριξη στην οικονομία, όπως έχει συμβεί μέχρι στιγμής στο έτος», σχλίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η συνολική παραγωγή του ιδιωτικού τομέα επεκτάθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά μηνών, δεχόμενη στήριξη από την ταχύτερη ανάπτυξη στη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης