Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σανίδα σωτηρίας αναζητά ο Πολάκης στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών για την υποκλοπή της συνομιλίας με Στουρνάρα - Αίρεται η ασυλία του

tags :
Σανίδα σωτηρίας αναζητά ο Πολάκης στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών για την υποκλοπή της συνομιλίας με Στουρνάρα - Αίρεται η ασυλία του
Στόχος του πολάκη είναι να αποφευχθεί η άρση της ασυλίας του και να καλυφθεί στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών
(upd)Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε κατακεραυνώσει το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, αλλά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ζητά τώρα να αφορούν οι εις βάρος του δικογραφίες την υπουργική του ιδιότητα και όχι τη βουλευτική.
Εντούτοις, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Πολάκη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της κρυφής καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα καθώς και μια μήνυση του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή.
Ως την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ο Παύλος Πολάκης.
"Αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη", ανέφερε ο ίδιος.
Πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας μέσα από δημόσια ανοιχτή διαδικασία, πρόσθεσε.

Τζανακόπουλος: Αν η ΝΔ θέλει να εκδικηθεί τον Πολάκη, να τον πάει σε Ειδικό Δικαστήριο

«Ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός της αυθαιρεσίας και της εκτροπής», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέροντας ότι «σε μία συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας, η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του σημειώνει: «Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκόμενου, κ. Πουλή, αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με τη γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις».
Όπως αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού.
Η ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου, για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη».
Ο κ. Τζανακόπουλος στη δήλωσή του αναφέρεται σε «πρωτοφανή πολιτική δειλία της ΝΔ» και τονίζει ότι «αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη».
Επισημαίνει, δε, ότι για τους λόγους αυτούς αρνήθηκε να ψηφίσει «σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής», καταλήγει.

Στις 31 Ιουλίου 2019 η απόφαση από την Ολομέλεια

Συγκεκριμένα, την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην Ολομέλεια, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση στις 31 Ιουλίου.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνήλθε σήμερα για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές και αφορούν:
Η μία υπόθεση στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δέυτερη υπόθεση το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκαν οκτώ εκ των ένδεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης), δύο βουλευτές ψήφισαν «όχι» (ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πολάκη:

«Ζήτησα να σας κάνω μία δήλωση γιατί σήμερα στις 11:14 το πρωί αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η συγκρότηση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής. στις 11:40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία που συνεπικουρεί την επιτροπή δεοντολογίας να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά, να παρουσιαστώ αύριο στην πρώτη συνεδρίαση επιτροπής δεοντολογίας όπου θα κουβεντιάσει, λέει, η άρση ασυλίας μου για δύο μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία εδώ, η μία είναι του κυρίου Σταμάτη Πουλή του πρώην προέδρου και γνωστού μέλος της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση και η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκριση του κυρίου Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα σε συνομιλία που είχαμε τότε που διέγραψε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την τράπεζα της Ελλάδας.
Αυτό που θέλω να πω είναι τα εξής 2 πράγματα: Πρώτον, καλώς τα παιδιά.
Δεύτερον, τους λέω ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη.
Για αυτό το λόγο αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα, θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής, για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει.
Αυτά και τους περιμένω.
Είναι η συνήθης διαδικασία η οποία πολλές φορές στέλνεται, ο εισαγγελέας, μόνον που ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός.
Έτσι; Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα έρθει ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης