Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Folli Follie της Ιταλίας «ανακάλυψε» η QCM - «Λογιστικές παρατυπίες» στην Bio-On - Διαψεύδει η εταιρεία

tags :
Τη Folli Follie της Ιταλίας «ανακάλυψε» η QCM - «Λογιστικές παρατυπίες» στην Bio-On - Διαψεύδει η εταιρεία
Η QCM έγινε ξαφνικά γνωστή στην ελληνική αγορά, όταν τον Μάιο του 2018 αμφισβήτησε την οικονομική και εμπορική θέση του ομίλου Folli Follie
(upd) Τη Folli Follie της Ιταλίας «ανακάλυψε» η Quintessential Capital Management (QCM), το fund που αποκάλυψε τους προβληματικούς ισολογισμούς της άλλοτε κραταιάς ελληνικής εισηγμένης.
Η QCM ισχυρίζεται ότι η Bio-On SpA (δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα που δημοσίευσε), μια βιοπλαστική εταιρεία που είναι εισηγμένη στη submarket AIM του Λονδίνου με κεφαλαιοποίηση 1,1 δισ. ευρώ, πωλήσεις 50,7 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 42,3 εκατ. ευρώ, παραποιεί τα στοιχεία της.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του fund Gabriel Grego, η τιμή του μετοχικού τίτλου θα καταρρεύσει σύντομα και θα οδηγήσει στη διαγραφή του και ότι σύντομα θα υπάρξουν ρυθμιστικές, πολιτικές και πιθανές ποινικές διαδικασίες εναντίον της «νέας Parmalat της Μπολόνια».
Η QCM ισχυρίζεται ότι "τα περισσότερα έσοδα και οι πιστώσεις είναι πλασματικές", τα περιουσιακά στοιχεία της είναι πιθανότατα άχρηστα και η "τεχνολογία της βασίζεται σε παλιές επισφαλείς επιστήμες".
Θεωρεί, δε, ότι υπάρχουν «ασυνήθιστες λογιστικές παρατυπίες», και ότι η ιταλική εταιρεία «συμβουλεύεται μια ομάδα αμφισβητήσιμων στελεχών».
Η QCM ισχυρίζεται επίσης ότι έχει βρει "αποδεικτικά στοιχεία ύποπτων συναλλαγών και σύγκρουσης συμφερόντων".
"Η Bio-On μοιάζει με ένα ενορχηστρωμένο σύστημα από τη διοίκηση για να πλουτίσει τα στελέχη της, εξαπατώντας τους επενδυτές", υποστηρίζει η QCM.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η QCM έγινε ξαφνικά γνωστή στην ελληνική αγορά, όταν τον Μάιο του 2018 αμφισβήτησε την οικονομική και εμπορική θέση του ομίλου Folli Follie.

Διαψεύδει η εταιρεία, «βουτιά» 10% στη μετοχή και αναστολή διαπραγμάτευσης

Η ιταλική εταιρεία βιολογικών πλαστικών Bio-on διέψευσε τις κατηγορίες του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management ότι έκανε λογιστικές παρατυπίες, αναφέροντας ότι εξετάζει να προσφύγει δικαστικά.
Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Bio-on ανεστάλη λόγω υπερβολικής μεταβλητότητας, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα κατά 10,3% καθώς οι κατηγορίες, που καταγράφονται σε έκθεση με ημερομηνία 19 Ιουλίου και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Quintessential, μεταδόθηκαν από ιταλικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.
Σε ανακοίνωσή της, η Bio-on σημείωσε ότι «διαψεύδει πλήρως τις κατηγορίες παρατυπιών της διοίκησής της και ότι η εταιρεία παρέχει λάθος πληροφόρηση στην αγορά». Στην έκθεσή της, η Quintessential αποκάλεσε τη Bio-on «μία τεράστια φούσκα που βασίζεται σε προβληματική τεχνολογία και πλασματικές πωλήσεις χάρη σε ένα δίκτυο εικονικών εταιρειών».
Η Bio-on είναι εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ, που είναι τμήμα του ιταλικού χρηματιστηρίου για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Παράγει πλαστικά, που αποκαλεί φιλικά προς το περιβάλλον, για τον αγροδιατροφικό και τον σχεδιαστικό κλάδο καθώς και τον κλάδο των καλλυντικών και έχει μία κεφαλαιοποίηση λίγο μεγαλύτερη από 1 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης