Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αδύναμη η οικονομία της Αργεντινής – Αβεβαιότητα στις μεταρρυθμίσεις

Moody's: Αδύναμη η οικονομία της Αργεντινής – Αβεβαιότητα στις μεταρρυθμίσεις
Έκθεση της Moody's Investors Service για την Αργεντινή 
Η πολιτική απάντηση της Αργεντινής στην πρόσφατη οικονομική κρίση ήταν πολύ ισχυρή, ωστόσο υπάρχει αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να διατηρεί τη δέσμευσή της να αντιμετωπίσει τις θεμελιώδεις ανισορροπίες μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
"Ο αυξανόμενος κίνδυνος αντιστροφής της πολιτικής θα μπορούσε να απειλήσει την πρόσβαση στις αγορές.
Αυτό θα ασκήσει σημαντική πίεση στη ρευστότητα της κυβέρνησης και θα αυξήσει την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια", σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.
Παρά το γεγονός ότι η ύφεση της Αργεντινής φαίνεται να χαλαρώνει, η Moody's εκτιμά ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,5% το 2019, μετά από συρρίκνωση 2,5% το 2018.
"Οι περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις θα πληγούν από την ασθενέστερη είσπραξη των φόρων, την αύξηση των δαπανών και την έκθεση στο χρέος σε ξένο νόμισμα.
Οι εταιρείες θα είναι ευάλωτες στην αδύναμη οικονομία, το υποτιμημένο νόμισμα και την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική κυβερνητική πολιτική αν και έχουν αντιμετωπίσει την περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά και την οικονομική αναταραχή με τη μείωση του χρέους από το 2018.
Οι ανάγκες εξυγίανσης και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα δεχθούν πιέσεις από ένα αβέβαιο περιβάλλον λειτουργίας.
Η εκτεταμένη μακροοικονομική αναταραχή θα έπληττε τα βασικά στοιχεία των τραπεζών.
Η χαμηλή οικονομική δραστηριότητα και ο υψηλός πληθωρισμός θα συνεχίσουν να βλάπτουν την αγορά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης